Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,580 Members 40,784 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Apps background sync doesn't work when connected to wifi

Tip us?
 
amitkapate
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: May 2013
Location: Munbai
Default [Q] Apps background sync doesn't work when connected to wifi

Apps not working when connected to WiFi.....apps background sync doesn't work when connected to WiFi......please help me....I am using stock android
 
jd1639
Old
#2  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3038
Posts: 9,051
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Probably an issue with your WiFi. Can you open a browser? Does it work?
 
amitkapate
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: May 2013
Location: Munbai
Browsing works....but the background sync doesn't work
 
jd1639
Old
#4  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3038
Posts: 9,051
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by amitkapate View Post
Browsing works....but the background sync doesn't work
What do you mean by apps don't work on Wi-Fi? Also, the apps that don't sync, which ones and is back getting syncing enabled.

Sent from my Nexus 5
 
Shanda1
Old
#5  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 46
Join Date: Feb 2014
Delete and re-install it...
 
amitkapate
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 18
Join Date: May 2013
Location: Munbai
Means the I get Facebook notifications when mobile n/w is on.....but when I connect to WiFi there is no notifications.... Same with whatsapp also
 
mrblown
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: May 2014

 
DONATE TO ME
Default BAckground Apps IsSue

Quote:
Originally Posted by amitkapate View Post
Means the I get Facebook notifications when mobile n/w is on.....but when I connect to WiFi there is no notifications.... Same with whatsapp also

Hello, I have recently started having the same issues with my F6 not being able to load any background data as well. I believe your solution can lye within the apps that are being used. I Use a stock ROM too for my phone as there are no others out yet for it, and so, I also use ROM toolbox. This morning i could not for the life of me remember what i was doing to make the phone function this way, but remembered that i was dabbling with the DNS and server operations on ROM toolbox the night prier. I was a bit frustrated that there was no easy answer posted anywhere online (google) and had to figure it out myself.. (not so bad) . and since i have been constantly figuring out my ROMS abilities on STOCK I have acquired much knowledge for the F6 root and recover operations. IF you are having problems with any data being transmitted between apps and have been disabling ads through ROM toolbox be sure to make the right changes. For when you wake up to having no data app connection and your clearly connected to the internet it can become jarring.



hope this helps

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Hide Numbers on Your SMS and Call Logs with Reflection

How many times have you given your device to someone else in order to show them a … more

Implement Split View in Your LG G2 KitKat Rom with Automated Installer

Some of you may have remembered a story on the Portal a few weeks back … more

Cast Your Device Screen the Way it Was Meant to be with Second Screen

Not too long ago here on the XDA Portal, we covered how Google had made … more

Samsung Gear Live Unboxed the XDA Way – XDA Developer TV

XDA Developer TV Producer AdamOutleris known for his XDA Unboxingseries where … more