5,605,766 Members 48,470 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

The audio problem when recording videos with the phone

Tip us?
 
Sensamic
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 48
Posts: 466
Join Date: Jul 2010
Default The audio problem when recording videos with the phone

I read many people talking about the audio problem when recording videos with the Nexus 5. It seems like a microphone problem. You can clearly hear it if you record a quiet video, without noises, in silence, and moving the phone around like you would normally do.

I just found out I have this problem.

Anyone else with experience with this problem can tell me if it's a hardware (poor microphone inside) or software problem?

Tried another camera app with video capabilities and still the distortion noise is there.

My Nexus 5 also has a very weak vibration motor (can't ever feel it inside a pocket), so I will probably return it and wait a few months more or buy another phone, unless it turns out this microphone problem is software related.

One of the three things I do most on my phone is record 1080P video.

Who else has this problem? What's your build date?

Mine is 312K (December), so pretty recent.
 
varuntis1993
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 251
Join Date: Apr 2013
Location: New Delhi
Default same here

Yeaa I too have the same problem. I had the same problem with my earlier one ie 311k batch and with my currently 310k also. When u record a video in complete silence also there is some noise in the video like shhhh.
I actually have no idea whether this is a hardware or a software problem.
Hope google fixes it with an update .
 
Sensamic
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 48
Posts: 466
Join Date: Jul 2010
Seems like a very widespread issue.

I'm sure it's due to poor microphones used in the device.

Most people won't notice it because they won't record video in silence to hear it.
 
ejlt91
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Apr 2013
Default Nexus 5

Having the same problema on my 312k version.
 
rootSU
Old
#5  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 7518
Posts: 18,125
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
Everyone is having the problem whether they realise it or not. Its a software issue it seems. 312K is not a version!

-----------------------
Sent via tapatalk.

I do NOT reply to support queries over PM. Please keep support queries to the Q&A section, so that others may benefit
Always read the OP's of a thread and the last 2 pages before asking questions, unless there has been an update - in which case, read the last 5 pages!

nexus 5 | SlimKat | ElementalX kernel | Philz Touch Recovery

I do NOT reply to support queries over PM.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes