S6 Pre-orders on T-Mobile are Arriving

T-Mobile appears to be first off the mark with delivering the S6, as some customers are already … more

Best Alarm App for Android?

There are tons of choices to choose from when looking for a great alarm app for Android. While the stock … more

Unofficial CM12.1 Available for Moto E 2014

While Motorola is yet to release a final 5.0.2 build for the Moto E 2014, XDA Senior … more

Pinsy Brings Social Sketching To Your Watch & Phone

Did you watch Apple’s VP draw on his wrist during the Apple Watch announcement … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Black screen and wallpaper pop-in when exiting apps to the homescreen

18th February 2014, 05:30 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
34 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
This issue is a little hard to explain in greater detail than the title states. Happens quite a lot lately when closing an app. Basically after exiting to the homescreen via the home button I'm faced with a second or so of a black screen then the wallpaper and app icons just pop onscreen. Very annoying. Does anyone here know why this may be happening or what possibly might be causing it? I'm rooted pretty much stock with the Franco Kernel and xposed and only a few xposed modules.
18th February 2014, 06:19 PM   |  #2  
PhilipTD's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 399
 
1,766 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by showofdeth

This issue is a little hard to explain in greater detail than the title states. Happens quite a lot lately when closing an app. Basically after exiting to the homescreen via the home button I'm faced with a second or so of a black screen then the wallpaper and app icons just pop onscreen. Very annoying. Does anyone here know why this may be happening or what possibly might be causing it? I'm rooted pretty much stock with the Franco Kernel and xposed and only a few xposed modules.

Can you post a screen recording?
18th February 2014, 07:28 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 247
 
938 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Stock home-launcher? Or custom one? If so it might be custom home launcher issue,or maybe xposed module issue.
18th February 2014, 07:48 PM   |  #4  
korockinout13's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 532
 
2,030 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Is it a launcher redraw, like what happens when the phone is out of memory? Or is what you described something else?
18th February 2014, 07:57 PM   |  #5  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
34 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by Simonna

Stock home-launcher? Or custom one? If so it might be custom home launcher issue,or maybe xposed module issue.

It's actually Nova Launcher. Do you think a launcher can cause something along the lines I (tried to) described?
18th February 2014, 08:01 PM   |  #6  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
34 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Quote:
Originally Posted by korockinout13

Is it a launcher redraw, like what happens when the phone is out of memory? Or is what you described something else?

I guess that sounds about right. Just now went in to Nova's advanced menu and an option was there for aggressive desktop which did mention about redraws and such. I checked it so I'll have to play around a bit to see if it'll make a difference. Thanks for mentioning it.
18th February 2014, 10:26 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 424
 
1,642 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
I've seen the same thing after playing a game on stock. Think it is the aggressive memory management in 4.4

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes