Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Boot animation not changing in nexus 5

OP jaferiqbal

1st August 2014, 08:51 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
45 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hey guys, today i tried to change my boot animation with ROM toolbox but it failed. Then i also tried by copying boot animation.zip in root/system/media but still it didn't change.
What should i do ?
1st August 2014, 08:59 PM   |  #2  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,889
 
27,502 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
put the bootanimation.zip into (root)/data/local/, save and reboot(with a root file explorer). if its still not working, then wont work with the n5. rom toolbox is an old app, and has old boot animations. its possible they wont work with the n5.
1st August 2014, 09:26 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
45 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
@simms22
Worked by placing zip in data/local
Thanks , from where can i get batman boot animation for nexus 5 .
Tried google it bt no good results
Last edited by jaferiqbal; 1st August 2014 at 09:28 PM.
1st August 2014, 09:34 PM   |  #4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,889
 
27,502 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by jaferiqbal

@simms22
Worked by placing zip in data/local
Thanks , from where can i get batman boot animation for nexus 5 .
Tried google it bt no good results

you can make one
if you do find older boot animations, most will be tiny on the n5screen.n because the n5 has a much greater screen resolution than any older device. i havent seen any newer batman boot animations.
1st August 2014, 09:35 PM   |  #5  
RoyJ's Avatar
Senior Member
Flag 203
Thanks Meter: 1,996
 
3,081 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by simms22

put the bootanimation.zip into (root)/data/local/, save and reboot(with a root file explorer). if its still not working, then wont work with the n5. rom toolbox is an old app, and has old boot animations. its possible they wont work with the n5.

Old or not, there's no reason they shouldn't work. If they aren't made for this specific screen resolution, all you need to do is unzip the animation, batch resize all the images in the the folders, edit desc.txt and compress it back to a zip file again. Pretty simple, actually!
1st August 2014, 09:40 PM   |  #6  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 22,889
 
27,502 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by RoyJ

Old or not, there's no reason they shouldn't work. If they aren't made for this specific screen resolution, all you need to do is unzip the animation, batch resize all the images in the the folders, edit desc.txt and compress it back to a zip file again. Pretty simple, actually!

i said older and being tiny on the screen. anyways, i think if the op knew how to enlarge them and zip them back up, then he wouldnt be looking for a batman boot animation, he would make his own
3rd August 2014, 05:04 PM   |  #7  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
45 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by simms22

i said older and being tiny on the screen. anyways, i think if the op knew how to enlarge them and zip them back up, then he wouldnt be looking for a batman boot animation, he would make his own

Yeah u r right
3rd August 2014, 05:05 PM   |  #8  
OP Member
Thanks Meter: 2
 
45 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by RoyJ

Old or not, there's no reason they shouldn't work. If they aren't made for this specific screen resolution, all you need to do is unzip the animation, batch resize all the images in the the folders, edit desc.txt and compress it back to a zip file again. Pretty simple, actually!

That sounds like a lot of work to me

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes