5,815,214 Members 39,177 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Nexus 5 "Roaming" issue, Three UK

Tip us?
 
AndrewJB88
Old
(Last edited by AndrewJB88; 14th August 2014 at 06:05 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Milton Keynes
Default Nexus 5 "Roaming" issue, Three UK

Hi All,

Been having issues with Nexus 5 now for a while and don't seem to be able to resolve it, originally my partner had the Nexus 5 from new since December 2013. She complained like hell about it so eventually I got in contact with Google and got them to agree to a new replacement device (I then kept the new one and she had my S4)

At numerous points through out the day the Nexus 5 while go into "roaming mode" (H+/4G logo replaced with R at the top) and the only way to get it out of Roaming mode is to go into Settings>More>Mobile Networks>Network Operators, from here to manually scan and then select auto again.

Google Play have sent me 3 replacement devices incase of a hardware issue but all 4 phones have had this issue now, my partners S4 and S5 dont suffer with the same issue and she is on Three aswell.

The one thing I have noticed is when I manually scan for networks Three comes up twice in the list, so maybe its an issue auto switching between then two?

Google keep trying to get me to run in safe mode, do factory resets etc but nothing works, I have now sent them a response today basically saying I've had enough and want to return the item so I can go out and buy a HTC One M8 (not holding my breath)

Nexus 5, Android 4.4.4 KTU84P on Three UK.

Anybody else had this? it seems to be Hardware and Network specific
 
spinninbsod
Old
#2  
spinninbsod's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 61
Posts: 533
Join Date: May 2013
Location: new york city
Are you rooted if so what ROM?
 
rootSU
Old
#3  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,496
Posts: 22,512
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
I used to have it a lot but not for a long time now. Three UK also.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
AndrewJB88
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Milton Keynes
Standard ROM, no changes at all to the software.

Tempted to try a custom ROM but then I loose access to Barclays/SKY GO (both these apps wont run on rooted devices)
 
simms22
Old
#5  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 21,482
Posts: 25,858
Join Date: Jun 2009
Location: BROOKLYN!
in the main phone settings, mobile networks, uncheck the roaming options.
Google+ Profile
Twitter Simms22
DerKernel For Trinity kernels and more!
 
AndrewJB88
Old
#6  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Milton Keynes
Tried that also
 
simms22
Old
#7  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 21,482
Posts: 25,858
Join Date: Jun 2009
Location: BROOKLYN!
Quote:
Originally Posted by AndrewJB88 View Post
Tried that also
and it still goes into roaming? id try for a replacement then.
Google+ Profile
Twitter Simms22
DerKernel For Trinity kernels and more!
 
AndrewJB88
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Milton Keynes
Quote:
Originally Posted by simms22 View Post
and it still goes into roaming? id try for a replacement then.
Had 3 replacements.

1. Had this issue
2. Had this issue, had an issue with running very slow and also the "X" fell off the back within days
3. Has this issue.
 
rootSU
Old
#9  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,496
Posts: 22,512
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
Quote:
Originally Posted by AndrewJB88 View Post
Standard ROM, no changes at all to the software.

Tempted to try a custom ROM but then I loose access to Barclays/SKY GO (both these apps wont run on rooted devices)
You should try a custom ROM. As mentioned I've not had this issue for ages. I think perhaps not since I moved to SlimKat. Maybe give it a try? Root isn't activated in it by default so won't affect those 2 apps.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
 
AndrewJB88
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 60
Join Date: Jul 2009
Location: Milton Keynes
Quote:
Originally Posted by rootSU View Post
You should try a custom ROM. As mentioned I've not had this issue for ages. I think perhaps not since I moved to SlimKat. Maybe give it a try? Root isn't activated in it by default so won't affect those 2 apps.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Excellent do you have a link to the ROM?

Used to have custom ROM's on all my Galaxy phones but since SKY started blocking Root ROM's I haven't bothered

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes