Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,247 Members 49,810 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Brand new nexus5, can't get notification LED to work?

Tip us?
 
duarian
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 110
Posts: 914
Join Date: Jul 2012
Default Brand new nexus5, can't get notification LED to work?

I just got my nexus 5 last night. This isn't my first android device so I unlocked and rooted it.

I installed gravity box and everything, and noticed that my led was not blinking for texts. I tried multiple texting apps and the end result is the same...it does not blink.

Now for the funny part - when I use test notifications within evolveSMS the light blinks, just not when I receive any notifications.

Does anyone have any ideas? The led is checked under display settings. I am on stock 4.4.2, with elementalX kernel.

Thank you!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
MaCroX95
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 24
Join Date: Oct 2012
Hmm does it have to do anything with kernel settings? Have you tried your notification LED before on stock kernel? Was it the same??

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
duarian
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 110
Posts: 914
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by MaCroX95 View Post
Hmm does it have to do anything with kernel settings? Have you tried your notification LED before on stock kernel? Was it the same??

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
I'm actually heading home now to check that out. I haven't heard any issues with elementalX kernel though.

I'll keep you posted. Thank you!

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
 
duarian
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 110
Posts: 914
Join Date: Jul 2012
Turns out it was my screen wake from my messaging app!

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
 
MaCroX95
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 24
Join Date: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by duarian View Post
Turns out it was my screen wake from my messaging app!

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk
I'm glad that you sorted that out

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes