Five New Forums for Latest Phones, Tablet and Smartwatch

The post Five New Forums for Latest Phones, Tablet and Smartwatch appeared first on … more

Cross-Platform Encrypted Messaging with Signal 2.0

The post Cross-Platform Encrypted Messaging with Signal 2.0 appeared first on … more

Unlock Moto E 2015 Bootloader

more

Best of Matias Duarte – “Ask Me Anything” Summary

The post Best of Matias Duarte – “Ask Me Anything” … more
Post Reply

Think I Bricked My Phone

OP bullsrfive

14th March 2014, 08:50 PM   |  #11  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Flag Heerlen
Thanks Meter: 3,404
 
9,194 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by bullsrfive

Okay I'll do that. I have a question about downloading paranoid rom. If I flash that then flash franco, am I just adding franco to paranoid or am i going back to just franco?

First flash PA and straight after that Franco.
14th March 2014, 09:07 PM   |  #12  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 4,284
 
12,141 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by bullsrfive

Okay I'll do that. I have a question about downloading paranoid rom. If I flash that then flash franco, am I just adding franco to paranoid or am i going back to just franco?

You're mixing up roms and kernels. There not the same thing

Sent from my Nexus 5
14th March 2014, 09:12 PM   |  #13  
GUGUITOMTG4's Avatar
Senior Member
GuGuPlace
Thanks Meter: 203
 
554 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
I think that you urgently need to read here http://forum.xda-developers.com/wiki...=ROM-VS-Kernel

Or will brick your phone as soon as today.
Last edited by GUGUITOMTG4; 14th March 2014 at 09:14 PM.
14th March 2014, 09:19 PM   |  #14  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
I am a dummy. Basically what I was running before was stock rom with franco kernel. I loved it! Looks like I'll hav to flash back to stock and load up franco. I guess I'll need my USB cable for that.

I'm having major problems with the PA rom though. It keeps saying the process com.android.phone has stopped and I can't really do anything. A lot worse than when I was on CM. Ughh ....
Last edited by bullsrfive; 14th March 2014 at 09:25 PM.
14th March 2014, 09:49 PM   |  #15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
Never mind it works now after I wiped the data from recovery mode. Man once I get it back to what it was before I'm never downloading another rom again lol. Thanks for all your help guys
Last edited by bullsrfive; 14th March 2014 at 09:55 PM.
15th March 2014, 12:24 AM   |  #16  
xdrc45's Avatar
Senior Member
Flag Great White , Michigan
Thanks Meter: 312
 
751 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by bullsrfive

Never mind it works now after I wiped the data from recovery mode. Man once I get it back to what it was before I'm never downloading another rom again lol. Thanks for all your help guys

The best thing to do in these situations is to stay calm. When your about to flash something to your device, Always read the OP and then read it again, just to make sure you didn't miss anything or misunderstand something. Your not a dummy and It's not that there's a problem with the ROM's or the kernel's... its the lack of compatibility of the kernel with ROM. Which as you found out will get you stuck on the splash screen or in a bootloop, but its an easy fix.
Also when ever your flashing a completely new ROM, (like going from CM to PA) do a clean install, generally by just wiping the dalvik cache, the cache partition and performing a factory reset in recovery or what the ROMs OP suggests. This will make sure that there's nothing left over from the previous ROM and won't cause weird issues like the com.android.phone has stopped problem.
The Following User Says Thank You to xdrc45 For This Useful Post: [ View ]
15th March 2014, 12:27 AM   |  #17  
GUGUITOMTG4's Avatar
Senior Member
GuGuPlace
Thanks Meter: 203
 
554 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by bullsrfive

Never mind it works now after I wiped the data from recovery mode. Man once I get it back to what it was before I'm never downloading another rom again lol. Thanks for all your help guys

You don't have to feel discouraged about flashing Roms. All of us were on trouble at lest 3 times during android experience. Now you know what to do if run into the same problem. This is about informing before doing things we are not used too. If you like a new Rom, don't flash it without understanding its features and kernel compatibility. Read threads, they are huge but at least firs pages and last ones too. Ask questions, get answers and evaluate the challenge.
There is a lot of juicy info on the first 4 threads on the general section that will provide almost all you need to know to go safe.

The Following User Says Thank You to GUGUITOMTG4 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes