Post Reply

Camera FC with Gapps 5/26/14

OP Williamsss

26th May 2014, 11:04 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Los Anglas
Thanks Meter: 173
 
276 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
ROMs Tested: Vanir, SOKP, Liquid Smooth, Carbon

Gapps: PA Gapps, Banks Gapps

Camera app: Google Camera, Oneplus Camera, Stock Camera

Problem: Camera FC after signing into Gapps and letting everything on playstore update.

Clearing the davlik/cashe will let the camera open when I first reboot but after 30 seconds it FC again.


Logcat: https://drive.google.com/file/d/0B9F...it?usp=sharing

(open oneplus camera, FC as soon as it opens)


Any advice would be wonderful.
26th May 2014, 11:12 PM   |  #2  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,848
 
26,236 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Williamsss

ROMs Tested: Vanir, SOKP, Liquid Smooth, Carbon

Gapps: PA Gapps, Banks Gapps

Camera app: Google Camera, Oneplus Camera, Stock Camera

Problem: Camera FC after signing into Gapps and letting everything on playstore update.

Clearing the davlik/cashe will let the camera open when I first reboot but after 30 seconds it FC again.


Logcat: https://drive.google.com/file/d/0B9F...it?usp=sharing

(open oneplus camera, FC as soon as it opens)


Any advice would be wonderful.

sounds like you are missing some lib files as well. it could actually be rom related or xposed related if you have it installed. im using banks gapps on lichtis rastakat, the camera works great.
The Following User Says Thank You to simms22 For This Useful Post: [ View ]
26th May 2014, 11:16 PM   |  #3  
OP Senior Member
Flag Los Anglas
Thanks Meter: 173
 
276 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by simms22

sounds like you are missing some lib files as well. it could actually be rom related or xposed related if you have it installed. im using banks gapps on lichtis rastakat, the camera works great.

The camera use to work great, and It only doesnt work if I sign into my google account (works if I sign into my brothers google account).

but it still works on my nandroid from last week.


Xposed isnt installed right now when its not working but it is installed where it is working (nandroid). so I doubt xposed is my issue.
Last edited by Williamsss; 26th May 2014 at 11:19 PM. Reason: Xpossed
26th May 2014, 11:19 PM   |  #4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,848
 
26,236 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by Williamsss

The camera use to work great, and It only doesnt work if I sign into my google account (works if I sign into my brothers google account).

but it still works on my nandroid from last week.

works without signing in, and doesnt when signed in? thats very weird! uninstall any xposed if you have any installed, then try again.
The Following User Says Thank You to simms22 For This Useful Post: [ View ]
26th May 2014, 11:26 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Los Anglas
Thanks Meter: 173
 
276 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by simms22

works without signing in, and doesnt when signed in? thats very weird! uninstall any xposed if you have any installed, then try again.


Google play services updates when ever I sign into either account, but the camera only stop working when I sign into my account. Xpposed isnt installed. and the only way to get the camera working again is to re install the rom. (signing out doesnt fix it)


Seems to work up till the part where google+ wants to upload my photos and vids then it stops working



I left it alone without signing in and it borked the camera too. I have no idea what it could be.
Last edited by Williamsss; 27th May 2014 at 12:53 AM.
27th May 2014, 01:57 AM   |  #6  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,848
 
26,236 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
try this, if youre up for an adventure. delete your camera app. uninstall it from the market and delete it from /system/app/ using a root file explorer. delete the gallery as well. reboot, no camera installed, right? now flash this file in recovery, its the camera and gallery app http://goo.gl/orWkC0 thats the older camera app btw. now go to the play store, install the new camera. and try again.
The Following User Says Thank You to simms22 For This Useful Post: [ View ]
27th May 2014, 01:08 PM   |  #7  
OP Senior Member
Flag Los Anglas
Thanks Meter: 173
 
276 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by simms22

try this, if youre up for an adventure. delete your camera app. uninstall it from the market and delete it from /system/app/ using a root file explorer. delete the gallery as well. reboot, no camera installed, right? now flash this file in recovery, its the camera and gallery app http://goo.gl/orWkC0 thats the older camera app btw. now go to the play store, install the new camera. and try again.

Well now the phone doesnt get any signal and randomly reboots on stock. I called google and they are sending me a replacement for that and the dead pixel I have been putting up with. Hopefully it is fully covered and the new phone doesnt have problems. If I do get charged I'll sell the phone as soon as the oneplus one is fully out.
The Following User Says Thank You to Williamsss For This Useful Post: [ View ]
27th May 2014, 10:49 PM   |  #8  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,848
 
26,236 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
good luck

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
camera, gapps, help !, nexus 5, rom
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank