Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Camera has stopped, please help

OP mmace

9th May 2014, 03:30 PM   |  #1  
mmace's Avatar
OP Senior Member
Flag Leeds
Thanks Meter: 65
 
755 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Hi guys, Nexus 5, stock but rooted, 4.4.2
I tried installing a sony camera app (flashing the zip in CM recovery), it didn't work, but it also stopped the Google Camera from working (I get the "Camera has stopped" error).
I've removed the sony camera using toot explorer, I've tried uninstalling Google Camera updates and re-installing, I've also flashed Jishnu's "restore to stock" zip file from here: http://forum.xda-developers.com/goog...amera-t2516061

Still no luck, can anyone help so I don't have to reinstall everything?
thanks
Last edited by mmace; 9th May 2014 at 03:37 PM.
9th May 2014, 04:09 PM   |  #2  
mmace's Avatar
OP Senior Member
Flag Leeds
Thanks Meter: 65
 
755 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
I've done a couple of factory resets and it's doing the same when it boots
9th May 2014, 04:32 PM   |  #3  
CitizenLee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 494
 
2,342 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Is the camera apk in the correct folder with correct permissions?

Permissions should be rw-r--r-- (have a look at other apps in the same folder and copy their permissions).

Once you've done that reboot to recovery and clear Cache and Dalvik.

Here's the correct locations for the two different cameras:

New Google camera (com.google.android.Googlecamera-1.apk) = /data/app/

Older "standard" camera (camera2.apk) = /system/app/

Also make sure no traces of the Sony camera are left... check through your folder

Not saying it will 100% work, but worth a try if nothing else does!
The Following User Says Thank You to CitizenLee For This Useful Post: [ View ]
9th May 2014, 04:33 PM   |  #4  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,453
 
4,239 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
The zip might have deleted some of the stock camera libs which are needed to load the stock camera. If I were you, I would backup and flash the factory images and then re-root and restore the backup! (TiBu)

Edit: Since it's just the camera, you could try flashing just the system.img and see whether the camera is fixed or not!
The Following User Says Thank You to vin4yak For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes