FORUMS

Index Project For XDA Device Subforums

Another ambitious project from the collaborative efforts of Recognized Contributors and Forum … more

The Atlas of XDA

A few weeks ago, we asked you “How Does Your Location Affect Your Life As A Power User?”. In the days that … more

New Snapdragons: Some Context & Contrast

It hasn’t been a good year for Qualcomm so far. Every device featuring the Snapdragon 810 … more

Google To Launch Next Gen Android One On July 14

The first gen of Android One devices to be launched in India in September 2014 were … more

[Q] CPU undervolt without root, franco kernel

126 posts
Thanks Meter: 8
 
By cnrd, Senior Member on 3rd April 2014, 04:12 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks
 
 
3rd April 2014, 04:20 PM |#2  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,584
 
More
Eh? You mean you've unrooted your phone since flashing?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
3rd April 2014, 04:21 PM |#3  
Dakura's Avatar
Senior Member
Flag Samsun
Thanks Meter: 49
 
More
Nope, you can't mess with cpu voltage without root, that's absolutely not possible, if it was, it would be catasthrophic for service centers
3rd April 2014, 04:23 PM |#4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 24,678
 
More
no, you need root to use the apps to set voltages, you can not change those files without root access.
3rd April 2014, 04:24 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?
3rd April 2014, 04:27 PM |#6  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 24,678
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

still wont work
3rd April 2014, 05:14 PM |#7  
danarama's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 18,641
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

The voltages settings revert to stock on reboot and need to be re-applied at each boot.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to danarama For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 01:33 AM |#8  
Darth's Avatar
Forum Moderator
Flag The Old Republic
Thanks Meter: 7,710
 
More
Delete the apps that require being unrooted ....whatever they may be.

Sent from my N5, N7, Moto X, G Tab 3 or S2.....
4th April 2014, 04:36 AM |#9  
OuncE718's Avatar
Senior Member
Flag DC by way of BK
Thanks Meter: 323
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks

Cool username.

sent from my neXus 5
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes