FORUMS

Droid Turbo Lollipop OTA, 2015 Moto G Leaked – XDA TV

Android Lollipop for the Droid Turbo has been released. That and much more … more

EVLeaks Shows Off Possible BlackBerry Android Phone

It wasn’t too long ago that we received reports of BlackBerry planning to use … more

Mysterious GG1 Google Device Stops by FCC. Glass v2?

As the year progresses, we draw further away from Google’s annual I/O … more

Material and Material Dark Hit Samsung’s Theme Store

The latest version of Touchwiz, launched alongside the Galaxy S6 and S6 Edge, … more

[Q] CPU undervolt without root, franco kernel

126 posts
Thanks Meter: 8
 
By cnrd, Senior Member on 3rd April 2014, 04:12 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks
 
 
3rd April 2014, 04:20 PM |#2  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,583
 
More
Eh? You mean you've unrooted your phone since flashing?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
3rd April 2014, 04:21 PM |#3  
Dakura's Avatar
Senior Member
Flag Samsun
Thanks Meter: 49
 
More
Nope, you can't mess with cpu voltage without root, that's absolutely not possible, if it was, it would be catasthrophic for service centers
3rd April 2014, 04:23 PM |#4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 24,670
 
More
no, you need root to use the apps to set voltages, you can not change those files without root access.
3rd April 2014, 04:24 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?
3rd April 2014, 04:27 PM |#6  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 24,670
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

still wont work
3rd April 2014, 05:14 PM |#7  
danarama's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 18,632
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

The voltages settings revert to stock on reboot and need to be re-applied at each boot.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to danarama For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 01:33 AM |#8  
Darth's Avatar
Forum Moderator
Flag The Old Republic
Thanks Meter: 7,697
 
More
Delete the apps that require being unrooted ....whatever they may be.

Sent from my N5, N7, Moto X, G Tab 3 or S2.....
4th April 2014, 04:36 AM |#9  
OuncE718's Avatar
Senior Member
Flag DC by way of BK
Thanks Meter: 323
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks

Cool username.

sent from my neXus 5
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes