FORUMS

XDA Picks: Best Apps of the Week (Apr 17 – 24)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Glimpse Notifications: Easier Lockscreen Notifications

Lollipop brought a revamp to the lockscreen, taking away custom widgets but … more

What Are the Best Looking Apps on Android?

As more developers are updating their apps with Material Design elements, we’re … more

Cyngn Explained: Who’s Cyanogen, What’s Cyanogen OS?

While Cyanogen, Inc has been the source of many headlines lately, there … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] CPU undervolt without root, franco kernel

3rd April 2014, 04:12 PM |#1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks
 
 
3rd April 2014, 04:20 PM |#2  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,392
 
More
Eh? You mean you've unrooted your phone since flashing?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
3rd April 2014, 04:21 PM |#3  
Dakura's Avatar
Senior Member
Flag Samsun
Thanks Meter: 49
 
More
Nope, you can't mess with cpu voltage without root, that's absolutely not possible, if it was, it would be catasthrophic for service centers
3rd April 2014, 04:23 PM |#4  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 23,930
 
More
no, you need root to use the apps to set voltages, you can not change those files without root access.
3rd April 2014, 04:24 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 8
 
More
What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?
3rd April 2014, 04:27 PM |#6  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 23,930
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

still wont work
3rd April 2014, 05:14 PM |#7  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 16,950
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

What about rooting, permanently set the cpu voltage settings and then unroot?

The voltages settings revert to stock on reboot and need to be re-applied at each boot.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to rootSU For This Useful Post: [ View ]
4th April 2014, 01:33 AM |#8  
Darth's Avatar
Forum Moderator
Flag Big scary planet destroying space station.
Thanks Meter: 6,819
 
More
Delete the apps that require being unrooted ....whatever they may be.

Sent from my N5, N7, Moto X, G Tab 3 or S2.....
4th April 2014, 04:36 AM |#9  
OuncE718's Avatar
Senior Member
Flag DC by way of BK
Thanks Meter: 320
 
More
Quote:
Originally Posted by --__--

Hi

Does anyone know if it is possible to set undervolt (and max frequency) with franco kernel and stock rom, without root?

By using init.d or something?

If possible could someone point me in the right direction?

I'm asking because i need to use some apps, that require that the phone is not rooted, and the only thing i use root for is setting CPU undervolt.

Thanks

Cool username.

sent from my neXus 5
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank