FORUMS

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Data issues

1,378 posts
Thanks Meter: 551
 
By _Infamous_, Senior Member on 5th February 2014, 12:33 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Has any one tried this build prop to fix data issues on n5 I'm having all this issues on my phone but wanted to see what you guys think first.
Here is link
http:/ianmarmour.com/2014/02/02/google-nexus-5-fixing-modemcellular-issues-on-34g-networks/

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
 
 
5th February 2014, 02:09 AM |#2  
mistahseller's Avatar
Senior Member
Flag Saint Louis
Thanks Meter: 204
 
More
What are these data issues you speak of? Flash the latest radio that should help with any problems.

Sent from The Deathstar
5th February 2014, 02:12 AM |#3  
_Infamous_'s Avatar
OP Senior Member
Flag Carson city
Thanks Meter: 551
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mistahseller

What are these data issues you speak of? Flash the latest radio that should help with any problems.

Sent from The Deathstar

Switching between towers and taking forever to pick up to get a signal where Is the latest radio

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
5th February 2014, 03:32 AM |#4  
mistahseller's Avatar
Senior Member
Flag Saint Louis
Thanks Meter: 204
 
More
I am not saying this will fix it but it might.

http://goo.im/devs/bigxie/hammerhead...T49E_RADIO.zip

Here are the flashable modems also: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2514095
5th February 2014, 04:02 AM |#5  
MrObvious's Avatar
Senior Member
Flag Wichita KS
Thanks Meter: 310
 
More
Hmm it is just a couple build.prop edits. I'll see.

Sent from my Nexus 5 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to MrObvious For This Useful Post: [ View ]
5th February 2014, 03:36 PM |#6  
_Infamous_'s Avatar
OP Senior Member
Flag Carson city
Thanks Meter: 551
 
Donate to Me
More
What I notices that, whenever the phone picks up LTE network, the signal strength bar resets to 0 then back to full. This is also when phone calls get dropped. Have repeated the Scenario several times and proved that is the cause of my call drops. So I think it is most likely a software issue.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
5th February 2014, 04:42 PM |#7  
Senior Member
Columbus
Thanks Meter: 137
 
More
Quote:
Originally Posted by _Infamous_

Has any one tried this build prop to fix data issues on n5 I'm having all this issues on my phone but wanted to see what you guys think first.
Here is link
http:/ianmarmour.com/2014/02/02/google-nexus-5-fixing-modemcellular-issues-on-34g-networks/

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

I've been running this edit for a few days now, and have noticed there is a faster connection from 3G to HSPA in my office, which is a plus for me. Can't speak to any other benefits the edit may bring, but I can vouch for the edit making the N5 even better.
5th February 2014, 05:00 PM |#8  
mistahseller's Avatar
Senior Member
Flag Saint Louis
Thanks Meter: 204
 
More
Quote:
Originally Posted by _Infamous_

What I notices that, whenever the phone picks up LTE network, the signal strength bar resets to 0 then back to full. This is also when phone calls get dropped. Have repeated the Scenario several times and proved that is the cause of my call drops. So I think it is most likely a software issue.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

Well when you make a call it does not use LTE
5th February 2014, 05:12 PM |#9  
_Infamous_'s Avatar
OP Senior Member
Flag Carson city
Thanks Meter: 551
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mistahseller

Well when you make a call it does not use LTE

I'm not taking about making calls the n5 gas issues when switching between towers I will lose signal for a while and cant receive or call any text. Its not the network because on my lg g2 the signal is way better and I gave searched the internet and there's tons of people having the same issues as I am having.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
5th February 2014, 05:13 PM |#10  
_Infamous_'s Avatar
OP Senior Member
Flag Carson city
Thanks Meter: 551
 
Donate to Me
More
And when on WiFi I have no bars at all

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
5th February 2014, 05:20 PM |#11  
mistahseller's Avatar
Senior Member
Flag Saint Louis
Thanks Meter: 204
 
More
Quote:
Originally Posted by _Infamous_

And when on WiFi I have no bars at all

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

Did you flash the latest radio like I posted?

Are you on any special ROM? Using smart radio on gravity box or cataclysm? I sometimes have an issue with no signal on smart radio.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes