Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,580 Members 40,475 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can't establish a reliable connection to the Play Store

Tip us?
 
Skippery
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Phone [Q] Can't establish a reliable connection to the Play Store

Hey guys,

I know that many of you have given a bunch of solutions to the error message saying that the play store can't establish a reliable connection. However, I've tried all of those methods and none have worked. I got here in the first place because I couldn't connect to the play store. When I cleared data, I was logged out and couldn't log back in. I've tried editing the host file using total commander,clearing cache/data, and even a factory reset. Do you guys have any solutions? Thanks in advance.
 
TheLastSidekick
Old
#2  
TheLastSidekick's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1913
Posts: 2,912
Join Date: Aug 2012
Location: Springfield, Massachusetts

 
DONATE TO ME
Did you run Towelroot?

If so a friend of mine went into system/etc/hosts and commented out one of the IP addresses and it worked fine. Factory resetting doesn't change back system files to my knowledge.
Proud owner of LG Google Nexus 5.
 
Skippery
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by TheLastSidekick View Post
Did you run Towelroot?

If so a friend of mine went into system/etc/hosts and commented out one of the IP addresses and it worked fine. Factory resetting doesn't change back system files
to my knowledge.


I'm not sure what towel root is, but that is exactly what I did using total commander. I put a # before the second address. That didn't work. Also, since resetting won't change system files, I tried flashing a factory image. However, when I try to download the latest image on my PC, the download shows up as a document and not as a zipped file. That means that there is no flash-all script to run. I've reached a wall lol if you could think of anything that would work, I would appreciate that. Also, thanks for replying!
 
TheLastSidekick
Old
#4  
TheLastSidekick's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1913
Posts: 2,912
Join Date: Aug 2012
Location: Springfield, Massachusetts

 
DONATE TO ME
Winrarlabs.com and get latest WinRAR and extract the .tgz file with WinRAR to same directory as fastboot. Flash all script will be there once you extract .tgz
Proud owner of LG Google Nexus 5.
The Following User Says Thank You to TheLastSidekick For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Skippery
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by TheLastSidekick View Post
Winrarlabs.com and get latest WinRAR and extract the .tgz file with WinRAR to same directory as fastboot. Flash all script will be there once you extract .tgz
So I zip the document, and then extract it to the fastboot directory?
 
Skippery
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by Skippery View Post
So I zip the document, and then extract it to the fastboot directory?
Or is there even a need to zip the file? Sorry real tech noob here
 
vin4yak
Old
#7  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1828
Posts: 3,257
Join Date: Mar 2013
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Skippery View Post
Or is there even a need to zip the file? Sorry real tech noob here
Install winrar. Open the .tgz file via winrar and then extract all the files you get there. flash-all file will be among those files
The Following 2 Users Say Thank You to vin4yak For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Skippery
Old
(Last edited by Skippery; 11th July 2014 at 04:16 PM.) Reason: didnt read post above
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by vin4yak View Post
Install winrar. Open the .tgz file via winrar and then extract all the files you get there. flash-all file will be among those files

Thanks guys
 
vin4yak
Old
#9  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1828
Posts: 3,257
Join Date: Mar 2013
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Skippery View Post
Thanks guys

Do you know where I could install WinRar for free (Windows 8 64-bit)?
Here you go: http://www.filehippo.com/download_winrar_64/
The Following 2 Users Say Thank You to vin4yak For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Skippery
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jul 2014
Really appreciate this. Thanked ya both.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes