Post Reply

[Q] Getting another N5

OP Inpain

27th January 2014, 05:55 PM   |  #11  
Inpain's Avatar
OP Senior Member
Flag Kuwait
Thanks Meter: 61
 
444 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
I'm trading it for a 32GB Nexus 5, Black

I know my Note 3 is worth more, but he's my lifetime friend so i'm not going to take anything on top of his N5

So far only 2 peeps answered my question, others are more concerned about cash on top and blah blah... silly :P
27th January 2014, 06:14 PM   |  #12  
OuncE718's Avatar
Senior Member
Flag DC by way of BK
Thanks Meter: 314
 
2,015 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by Inpain

I'm trading it for a 32GB Nexus 5, Black

I know my Note 3 is worth more, but he's my lifetime friend so i'm not going to take anything on top of his N5

So far only 2 peeps answered my question, others are more concerned about cash on top and blah blah... silly :P

I thought your question was already answered. Even you confirmed that "2 peeps" answered your question. Are you looking for a poll?

I haven't had any issues other than when you make a phone call every now and then the call doesn't go through and you have to switch to AIRPLANE mode for about 10 seconds for the call to go through.

sent from my neXus 5
27th January 2014, 06:26 PM   |  #13  
_MetalHead_'s Avatar
Senior Member
Flag Chicagoland
Thanks Meter: 2,227
 
5,399 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by Inpain

I'm trading it for a 32GB Nexus 5, Black

I know my Note 3 is worth more, but he's my lifetime friend so i'm not going to take anything on top of his N5

So far only 2 peeps answered my question, others are more concerned about cash on top and blah blah... silly :P

With all due respect, I only mentioned the extra cash to help you.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to _MetalHead_ For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 09:25 PM   |  #14  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 325
 
1,382 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
The noise cancellation issue can be temporarily fixed by editing your build prop if rooted, or simply covering up the secondary mic.
27th January 2014, 09:58 PM   |  #15  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 12,267
 
23,261 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by bblzd

The noise cancellation issue can be temporarily fixed by editing your build prop if rooted, or simply covering up the secondary mic.

Really? Whats the edit please?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
27th January 2014, 10:13 PM   |  #16  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 325
 
1,382 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by rootSU

Really? Whats the edit please?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Apologies I'm unable to find the post at this moment. One of the many microphone threads, I was going to suggest they cover the secondary mic as a temporary solution when someone else uneventfully posted that one line in the build prop disables noise cancellation and fixes the issue. I will keep searching and edit this if I find it.
The Following User Says Thank You to bblzd For This Useful Post: [ View ]
27th January 2014, 10:14 PM   |  #17  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 12,267
 
23,261 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Thanks sir

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
28th January 2014, 04:18 AM   |  #18  
Inpain's Avatar
OP Senior Member
Flag Kuwait
Thanks Meter: 61
 
444 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
The build.prob edit did not fix the issue to a lot of N5 owners...

So i guess that issue iss till around in few N5 sets, let's hope the one i'm getting is OK
28th January 2014, 12:43 PM   |  #19  
aramil's Avatar
Senior Member
Flag Worcester
Thanks Meter: 72
 
236 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by rootSU

Really? Whats the edit please?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

You can disabled noise cancelation in build.prop

change...

persist.audio.fluence.voicecall=true

to false
28th January 2014, 12:45 PM   |  #20  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 12,267
 
23,261 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by aramil

You can disabled noise cancelation in build.prop

change...

persist.audio.fluence.voicecall=true

to false

Thanks for that. Sorry, I ran out of clicky-thanks.

Edit > Well assuming that works, please find attached a flashable zip to achieve it.
Attached Files
File Type: zip Off_NoiseCancellation_Incalls.zip - [Click for QR Code] (142.1 KB, 2 views)
Last edited by rootSU; 28th January 2014 at 12:56 PM.

The Following 2 Users Say Thank You to rootSU For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank