Post Reply

[Q] Can't make or receive calls

28th May 2014, 01:46 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Started a couple days ago, using straight talk AT&T sim on my nexus 5, Data and text messages work fine, but whenever I try and make a phone call the signal drops completely and calls won't connect. People been telling me when they try to call it goes straight to voicemail. I'm running stock rom. Any suggestions? Straight talk and Google both with no help.
28th May 2014, 03:13 AM   |  #2  
Bruce Lee's Avatar
Recognized Contributor
Flag Ohio
Thanks Meter: 370
 
2,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Have you tried a different sim card from like a friends phone to make sure its not the phone itself? You can also try to call ATT to see if its on their end.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
28th May 2014, 03:27 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Swapped sims with my wife. Mine worked on her phone hers didn't on mine. Think it might be a hardware issue on my phone and I got it on Craigslist so I think I'm screwed
28th May 2014, 12:23 PM   |  #4  
Bruce Lee's Avatar
Recognized Contributor
Flag Ohio
Thanks Meter: 370
 
2,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Sounds like it definitely is a hardware issue now or something with the Sim tray. Sorry to break it to ya. Hopefully you can work something out with the guy on Craigslist.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
28th May 2014, 01:07 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Thanks. I have had the phone for about 4 months with no issues. I K of its not the sim tray because I still get data and texts and I can receive calls sometimes if I have dull reception somewhere. It just started all of a sudden, pretty frustrating
29th May 2014, 03:48 AM   |  #6  
Bruce Lee's Avatar
Recognized Contributor
Flag Ohio
Thanks Meter: 370
 
2,099 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I just the same issue today as you. It was a ROM issue. I was on PA. I switched to aokp for now.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to Bruce Lee For This Useful Post: [ View ]
29th May 2014, 03:54 AM   |  #7  
_jordan_'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
399 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by backside floaters

Started a couple days ago, using straight talk AT&T sim on my nexus 5, Data and text messages work fine, but whenever I try and make a phone call the signal drops completely and calls won't connect. People been telling me when they try to call it goes straight to voicemail. I'm running stock rom. Any suggestions? Straight talk and Google both with no help.

I had this issue on the stock, unrooted ROM after about 4 months as well. I think the cache partition was corrupted. You can try wiping this in recovery and see if the problem fixes itself.

I didn't think of just wiping the cache, so instead I did a factory reset by unlocking the bootloader and everything cleared up.

Now I wipe the cache partition roughly once a month and the phone runs like a champ. Also I use sdmaid to clear the device from junk that accumulates over time.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
29th May 2014, 04:02 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by _jordan_

I had this issue on the stock, unrooted ROM after about 4 months as well. I think the cache partition was corrupted. You can try wiping this in recovery and see if the problem fixes itself.

I didn't think of just wiping the cache, so instead I did a factory reset by unlocking the bootloader and everything cleared up.

Now I wipe the cache partition roughly once a month and the phone runs like a champ. Also I use sdmaid to clear the device from junk that accumulates over time.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Thanks for the help, but I already did a factory reset with no success. Data works fine on LTE but if ibtryvswitching to 3g or 2g signal drops as well. If I have full signal it will connect but anything in less it doesn't connect the calls.
29th May 2014, 04:03 AM   |  #9  
_jordan_'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
399 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Flash factory images then.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
5th July 2014, 01:13 PM   |  #10  
Junior Member
Flag Sydney
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: May 2007
Donate to Me
More
This happened to me on my non rooted N5 with 4.4.4. Disabling Wifi and/or LTE sometimes allowed a single SMS to get through, but then the problem resumed.

I fixed it by booting into recovery and wiping the cache partition. For some reason that took a long time (about 5 minutes) but eventually it finished and when I rebooted it was all good.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank