More Android 5.0 Details Revealed, Microsoft Band Fitness Tracker – XDA TV

Google talks more about Android 5.0 Lollipop! That and much … more

Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner of American phone manufacturer … more

Microsoft Band Fitness Tracker Announced, Available

The wearable market has been around for a few years, with Pebble and Samsung smartwatches … more
Post Reply

No GPS fix with latest Maps 8.0 update!

OP Crappyvate

10th May 2014, 12:59 AM   |  #1  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 210
 
662 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Is anyone having issues with the latest version of Maps? I can't get a gps fix with this version. I have tried wiping cache/dalvik.
GPS sees satellites but cannot get a fix, when I uninstall 8.0 and revert to 7.4 everything works fine!
I'm stock rooted 4.4.2 nothing out of the ordinary, running a few Xposed modules but nothing pertaining to GPS.
Any ideas?
10th May 2014, 11:47 AM   |  #2  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,744
 
6,196 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
I bet you've rebooted since having gps working and not?

Just reboot again and maybe again... Mine does it. It's like sometimes the gps control doesn't load properly at the start

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
10th May 2014, 01:27 PM   |  #3  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 210
 
662 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Ben36

I bet you've rebooted since having gps working and not?

Just reboot again and maybe again... Mine does it. It's like sometimes the gps control doesn't load properly at the start

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

done all that of course, reset A-GPS data, etc..it sees plenty of satellites it just does not fix
10th May 2014, 04:59 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 327
 
1,391 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Crappyvate

done all that of course, reset A-GPS data, etc..it sees plenty of satellites it just does not fix

Is it just the Maps app or is the GPS always failing to get a lock?
10th May 2014, 05:22 PM   |  #5  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 210
 
662 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by bblzd

Is it just the Maps app or is the GPS always failing to get a lock?

GPS fails to get a lock, if I check with GPS Status app it's the same thing.
10th May 2014, 06:23 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 327
 
1,391 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Crappyvate

GPS fails to get a lock, if I check with GPS Status app it's the same thing.

There is a chance your GPS antenna is no longer making proper contact. If that is the case, your options are a fairly simple DIY fix that would void your warranty, or RMA for a new device.
10th May 2014, 08:27 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
If you are rooted I can say that using FasterGPS might be able to fix your issue as it changes the GPS tables to closer locations. Not sure why upgrading to a new Maps version would break GPS, but its free and you can definitely try it.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank