Lollipop for OnePlus One Enters Testing Stage

Cyanogen just announced on their twitter that their CyanogenMod Lollipop build for the OnePlus … more

Xiaomi Business Model Unlike Usually Conceived

This article explains how Xiaomi sells phones not just to be a mobile OEM, but also to seed … more

Note 4 Launcher Theme Collection

If you like the features and integration of the TouchWiz Launcher on your Note 4, FrenchFamousTeam put … more

Verizon Allows Customers to Opt Out of Supercookies

Following the controversy that Verizon’s zombie “supercookies” … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

No GPS fix with latest Maps 8.0 update!

OP Crappyvate

10th May 2014, 01:59 AM   |  #1  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 212
 
663 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Is anyone having issues with the latest version of Maps? I can't get a gps fix with this version. I have tried wiping cache/dalvik.
GPS sees satellites but cannot get a fix, when I uninstall 8.0 and revert to 7.4 everything works fine!
I'm stock rooted 4.4.2 nothing out of the ordinary, running a few Xposed modules but nothing pertaining to GPS.
Any ideas?
10th May 2014, 12:47 PM   |  #2  
Ben36's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 2,134
 
6,872 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
I bet you've rebooted since having gps working and not?

Just reboot again and maybe again... Mine does it. It's like sometimes the gps control doesn't load properly at the start

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
10th May 2014, 02:27 PM   |  #3  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 212
 
663 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Ben36

I bet you've rebooted since having gps working and not?

Just reboot again and maybe again... Mine does it. It's like sometimes the gps control doesn't load properly at the start

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

done all that of course, reset A-GPS data, etc..it sees plenty of satellites it just does not fix
10th May 2014, 05:59 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 399
 
1,567 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Crappyvate

done all that of course, reset A-GPS data, etc..it sees plenty of satellites it just does not fix

Is it just the Maps app or is the GPS always failing to get a lock?
10th May 2014, 06:22 PM   |  #5  
Crappyvate's Avatar
OP Senior Member
Flag Isla de Vieques
Thanks Meter: 212
 
663 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by bblzd

Is it just the Maps app or is the GPS always failing to get a lock?

GPS fails to get a lock, if I check with GPS Status app it's the same thing.
10th May 2014, 07:23 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 399
 
1,567 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by Crappyvate

GPS fails to get a lock, if I check with GPS Status app it's the same thing.

There is a chance your GPS antenna is no longer making proper contact. If that is the case, your options are a fairly simple DIY fix that would void your warranty, or RMA for a new device.
10th May 2014, 09:27 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
If you are rooted I can say that using FasterGPS might be able to fix your issue as it changes the GPS tables to closer locations. Not sure why upgrading to a new Maps version would break GPS, but its free and you can definitely try it.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes