Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

GPS problem?

OP A1ps

14th June 2014, 08:40 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
153 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Guys, in the locations setting I have my N5 set to "Device Only". But for some reason my N5 won't pick up my location in any app that requires it. In Maps I get the following message "waiting for location...".

I've stood outside holding aloft my phone but still nothing.

But of I change seeing to "high accuracy" it works.

Have I messed up my GPS?
14th June 2014, 09:15 AM   |  #2  
Mr hOaX's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,710
 
502 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by A1ps

Guys, in the locations setting I have my N5 set to "Device Only". But for some reason my N5 won't pick up my location in any app that requires it. In Maps I get the following message "waiting for location...".

I've stood outside holding aloft my phone but still nothing.

But of I change seeing to "high accuracy" it works.

Have I messed up my GPS?

Hi mate,

First of all, you've posted in wrong section.
Secondly, you need to connect your device to wireless network or mobile data so that your device GPS initially tracks you and than you can set the GPS to Device only mode and the GPS will work.
If you feel that your GPS is having issues, you can test it using this app.



Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to Mr hOaX For This Useful Post: [ View ]
15th June 2014, 12:52 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
153 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by Mr hOaX

Hi mate,

First of all, you've posted in wrong section.
Secondly, you need to connect your device to wireless network or mobile data so that your device GPS initially tracks you and than you can set the GPS to Device only mode and the GPS will work.
If you feel that your GPS is having issues, you can test it using this app.



Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Whoops! Sorry mate.

And thanks for the info. All seems to be working well now.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes