Unofficial CM12.1 Available for Moto E 2014

While Motorola is yet to release a final 5.0.2 build for the Moto E 2014, XDA Senior … more

Pinsy Brings Social Sketching To Your Watch & Phone

Did you watch Apple’s VP draw on his wrist during the Apple Watch announcement … more

CyanogenMod 12.1 for Samsung Galaxy S5

Android 5.1 is slowly putting its mark in the custom ROM world. CyanogenMod 12.1 is available to … more

Nexus Player 5.1 LMY47D Rooted

We recently featured the Nexus Player, Google’s second attempt at a digital media … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Led notification light issues

23rd March 2014, 03:26 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
282 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Hi all

Just got my 2nd nexus 5, first one went back for touch screen issues. Got 2nd one and this has problem too.

If someone sends me a text the pulse notification light pulses once and that's it. No repeat. However after that if someone sends me a text it works as it should, ie repeats every 10 seconds.

Seems very random as to when it works properly. Anyone else have this issue?

Thanks all

Chris
23rd March 2014, 06:54 AM   |  #2  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,460
 
4,238 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrisnewton

Hi all

Just got my 2nd nexus 5, first one went back for touch screen issues. Got 2nd one and this has problem too.

If someone sends me a text the pulse notification light pulses once and that's it. No repeat. However after that if someone sends me a text it works as it should, ie repeats every 10 seconds.

Seems very random as to when it works properly. Anyone else have this issue?

Thanks all

Chris

Yes, people have this problem on stock rom.. It appears randomly though and not as often as you're getting. A restart fixes it... Are you using Light Flow or any app to control the LED??
23rd March 2014, 08:48 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
282 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
No will light flow solve this?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
23rd March 2014, 10:27 AM   |  #4  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,460
 
4,238 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrisnewton

No will light flow solve this?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

May be, May be not. Even light flow has some random problems with LED notifications... For some people it works flawlessly, for some it doesn't... Only way is to try it out...
23rd March 2014, 10:32 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
282 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by vin4yak

May be, May be not. Even light flow has some random problems with LED notifications... For some people it works flawlessly, for some it doesn't... Only way is to try it out...

Trying it now seems to work ok. Strange that my last nexus didn't suffer this problem. Wounder if Google are aware of this issue?

Also on a side note not sure if it's related but I'm sure my first nexus 5 did a software update when I first took it out of the box, my new one did not do that.
23rd March 2014, 10:35 AM   |  #6  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 2,460
 
4,238 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by chrisnewton

Trying it now seems to work ok. Strange that my last nexus didn't suffer this problem. Wounder if Google are aware of this issue?

Also on a side note not sure if it's related but I'm sure my first nexus 5 did a software update when I first took it out of the box, my new one did not do that.

Yes, I think they are aware of it... I remember reading it somewhere around XDA about it.. Can't find a link to it though.. I guess we will just have to wait for the update and see... FYI, a reboot fixes the issue temporarily..

It didn't update because the ones which were manufactured in January came with 4.4.2 Out of the box which is the latest update!
The Following User Says Thank You to vin4yak For This Useful Post: [ View ]
23rd March 2014, 10:39 AM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
282 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by vin4yak

Yes, I think they are aware of it... I remember reading it somewhere around XDA about it.. Can't find a link to it though.. I guess we will just have to wait for the update and see... FYI, a reboot fixes the issue temporarily..

It didn't update because the ones which were manufactured in January came with 4.4.2 Out of the box which is the latest update!

Thanks for your reply mate, for me when I reboot the first message does not work, then they seem ok after that, that's just for sms, I get no notifications at all with whatsapp etc, however light flow seems to work ok at moment but would be nice if Google did a fix.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes