Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Lost all app data after crash and forced reboot

OP birkholze

5th March 2014, 08:20 PM   |  #1  
OP Member
Flag Clyde
Thanks Meter: 25
 
65 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Hi, did a quick search but couldn't find anything.

I experienced something very strange and depressing this morning. Running AOSPA 4.1 beta, I experienced a bug with pie that locked my phone up after rotating it while pie was active. Only way I could find out of it was to hold the power button until it rebooted the phone.

When my phone booted back up, I was greeted with the message "System UIDs Inconsistent." All of my gapps started force closing at random times and ALL OF MY APP DATA was gone. All of my apps were still there, just all of the data was gone so every time I opened one, it was like the first time it has ever been launched. It's like a factory reset was performed but all of my user apps are still installed.

I wiped system and reinstalled the rom and gapps hoping to solve it but it didn't fix anything. Used Titanium Backup to try to restore the backed up system ID but it said the current ID matches what's backed up. I then ran fix permissions in TWRP and that fixed the UID message and gapps force closing but my app data is still gone.

I'm hoping the data is still there, just inactive/hidden. My free space on SD seems to be a GB or 2 lower than before the problem but it's been a few days since I checked that so it might be the same as before the issue.

My last backup with Titanium was a few weeks ago so I'm really trying to avoid restoring that if there is some other solution to restore the app data if it's still there. All that Swordigo progress gone with only the final boss to go!

Any help is greatly appreciated.
5th March 2014, 09:53 PM   |  #2  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 13,799
 
24,973 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Have you tried browsing the app data to see what's there?

I've had similar things happen across multiple devices and typically only a restore has helped.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
6th March 2014, 02:45 AM   |  #3  
OP Member
Flag Clyde
Thanks Meter: 25
 
65 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
The data/data folder has a folder for each of my apps but all that's in most of them is a cache folder or lib file but nothing else. I guess it's just gone.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
6th March 2014, 02:54 AM   |  #4  
El Daddy's Avatar
Forum Moderator
Flag Roseville, MN
Thanks Meter: 4,578
 
3,955 posts
Join Date:Joined: May 2008
More
Try fix permissions in recovery.
6th March 2014, 06:22 PM   |  #5  
OP Member
Flag Clyde
Thanks Meter: 25
 
65 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Quote:
Originally Posted by El Daddy

Try fix permissions in recovery.

Fix permissions solved the UID error but didn't fix the issue with the apps having no data.
7th March 2014, 12:30 AM   |  #6  
IRX120's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 651
 
1,849 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
I haven't got my n5 yet but on pure stock on my nexus 4 I had a forced reboot (do have a custom kernel) and all my Google app data was gone (account, music, ect...) I think it has something to do with fsync being off possibly?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
7th March 2014, 03:41 PM   |  #7  
OP Member
Flag Clyde
Thanks Meter: 25
 
65 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
I just gave up and restored to an old backup. Lesson learned... Auto backup now enabled.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes