Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,223 Members 41,959 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

LTE broken on used device

Tip us?
 
randomblame
Old
#1  
randomblame's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 15,688
Posts: 2,318
Join Date: May 2009

 
DONATE TO ME
Default LTE broken on used device

Hey guys I had a crazy clumsy spell in which both of my nexus 4's fell to the concrete a few days apart and shattered so I replaced them with nexus 5's one 16gb red from the play store for the wife and one black 32 used from ebay. Guess which one doesn't work right - yeah the ebay one. I put them back to back installed 4.4.4 stock and set up the apns for straight talk. The ebay phone has NO LTE at all. The red one with identical software and the same apn settings has perfect lte. I figured it had to be my sim card so I switched cards and the red nexus 5 still gets lte but the black ebay one does not. So it's hardware right? Can anyone think of anything else it could be? I popped off the back of the phone and looked at the spring connections and they seemed to be making contact not sure what else to do at this point. The ebay seller says he won't refund because I tampered with the firmware - rofl I opened a case but I'd like to get this thing to work
Why lie? I need a beer
 
rootSU
Old
#2  
rootSU's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 11,369
Posts: 22,400
Join Date: Aug 2010
Location: Oxenhope, West Yorkshire, UK
What country are you in?. Maybe the eBay is wrong model for your region?

There are only 2 models. D820 and D821 and LTE won't work if you have the incorrect model.for your region.

D820 is North America. D821 is Rest of world

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk < Yes, I want you to know that I'm using a mobile client
Want to root/unroot? All important guides and info threads are contained within the "Sticky Roll-up" thread in General. Click the link below to get there!

**Sticky Roll-up: All Guides snd Info Threads linked here**



Philz Touch Recovery with passkey secure lock

I do NOT reply to support queries over PM.
The Following User Says Thank You to rootSU For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
randomblame
Old
(Last edited by randomblame; 10th August 2014 at 03:02 AM.)
#3  
randomblame's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 15,688
Posts: 2,318
Join Date: May 2009

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by rootSU View Post
What country are you in?. Maybe the eBay is wrong model for your region?

There are only 2 models. D820 and D821 and LTE won't work if you have the incorrect model.for your region.

D820 is North America. D821 is Rest of world

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk < Yes, I want you to know that I'm using a mobile client
aha I forgot about that. Just checked the FCC ID in regulatory information under about phone and guess what - it's a d821 and the wifes is a d820 so the black one is the international model apparently and I need the US one. THANKS I was going crazy



*edit found it silkscreened on the back as well. Plenty of evidence to get my money back from this jerk thanks again
Why lie? I need a beer
The Following User Says Thank You to randomblame For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
thor1k
Old
#4  
Member
Thanks Meter 20
Posts: 83
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by randomblame View Post
aha I forgot about that. Just checked the FCC ID in regulatory information under about phone and guess what - it's a d821 and the wifes is a d820 so the black one is the international model apparently and I need the US one. THANKS I was going crazy



*edit found it silkscreened on the back as well. Plenty of evidence to get my money back from this jerk thanks again
now you know to check your eggs before putting them in the basket
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes