Android App Review: Google Inbox to Improve Your Life – XDA TV

Recently, Google+ exploded with the announcement of Google Inbox, as … more

Damp the LG G3 Thermal Throttling

As our mobile devices grow thinner and more powerfulwith each passing generation, it’s inevitable … more

Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more

LG to Release Octa-Core “Nuclun” SoC in the LG G3 Screen

LG is set to follow the likes of Samsung and other manufacture its own … more
Post Reply

Lte

OP treIII

1st May 2014, 01:10 AM   |  #1  
treIII's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 440
 
2,217 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I seen where mystery ROM has what is called LTE mod. Does anyone know what this means? My phone had trouble connecting to LTE on a certain tower and I thought maybe it was something that might help. Thanks to those who may reply

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2
1st May 2014, 03:34 AM   |  #2  
ldubs's Avatar
Senior Member
Brooklyn, NY
Thanks Meter: 25
 
380 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
More
Huh? LTE mod?

sent from my hammerhead
1st May 2014, 03:43 AM   |  #3  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,880
 
26,285 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by treIII

I seen where mystery ROM has what is called LTE mod. Does anyone know what this means? My phone had trouble connecting to LTE on a certain tower and I thought maybe it was something that might help. Thanks to those who may reply

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2

sounds more like a buzzword that they are using. like adding lines to the build.prop and calling it their LTE mod.
1st May 2014, 09:11 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 325
 
1,382 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by simms22

sounds more like a buzzword that they are using. like adding lines to the build.prop and calling it their LTE mod.

I'm surprised you didn't link your thread. For reference http://forum.xda-developers.com/goog...-edit-t2713006
1st May 2014, 09:28 PM   |  #5  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,880
 
26,285 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by bblzd

I'm surprised you didn't link your thread. For reference http://forum.xda-developers.com/goog...-edit-t2713006

oh, lol
2nd May 2014, 11:33 PM   |  #6  
treIII's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 440
 
2,217 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
There is a menu to change how often the LTE gets scanned for. With sprint a person would use ##3282# and it would take me to the menu with an HTC evo 4g LTE. So I'm sure all phones have this menu. I just don't know how to get to it with nexus 5.

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2
2nd May 2014, 11:39 PM   |  #7  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,880
 
26,285 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by treIII

There is a menu to change how often the LTE gets scanned for. With sprint a person would use ##3282# and it would take me to the menu with an HTC evo 4g LTE. So I'm sure all phones have this menu. I just don't know how to get to it with nexus 5.

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2

there is a menu like that on the nexus 5, which only works with sprint, and is disabled for all other networks.
2nd May 2014, 11:40 PM   |  #8  
treIII's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 440
 
2,217 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by simms22

there is a menu like that on the nexus 5, which only works with sprint, and is disabled for all other networks.

I use t mobile. But there has to be a way on all carriers to change how the phone scans for LTE. I read that it scans once every half an hour. Bit I can't find where I found that. Lok

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2
2nd May 2014, 11:46 PM   |  #9  
simms22's Avatar
Recognized Contributor
BROOKLYN!
Thanks Meter: 21,880
 
26,285 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Quote:
Originally Posted by treIII

I use t mobile. But there has to be a way on all carriers to change how the phone scans for LTE. I read that it scans once every half an hour. Bit I can't find where I found that. Lok

Sent from my Nexus 5 using Xparent Blue Tapatalk 2

heres the app included in the n5 https://play.google.com/store/apps/d...5fieldtestmode

---------- Post added at 06:46 PM ---------- Previous post was at 06:41 PM ----------

most things dont work in that app on a tmo n5, only the same menu we talked about last night works. i just tried it.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank