Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Stop Your Screen From Turning Off with KeepItOn

We all know the feeling of reading a news article orrather longdocument, when our screen … more

The XDA LG QPair Developer Challenge Voting Has Begun!

It seems like it was just yesterday that weannounced that we had paired up with LGto … more

Major Update for the Sony Smartwatch 2 Brings DND and More

With the wearables landscape now dominated by Android Wear and Pebble, its … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] No mobile data after reverting from CM to stock

OP Mirrorguy

26th June 2014, 09:34 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Okay, so I've been searching the net for days and to no avail. I installed the new Cyanogenmod on my Nexus 5 and found it, well, awful. It kept hanging, restarting etc. Now when I tried to revert back to stock, I downloaded the image file from developers/google/com/android/nexus/images, and there's no 4g. No mobile data whatsoever. I can call, the Wi-Fi is working, but no mobile data. I've tried factory resetting, installing a different radio zip etc. When I install Cyanogenmod again, the 4g works again, but after going back to stock nothing again. Any help?
26th June 2014, 09:43 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Wow, this is stupid, but after trying everything, including running every new stock rom, I tried installing the 4.4 (KRT16M) AND IT FINALLY WORKED. I'm gonna leave this up for anyone in the same situation as me.
26th June 2014, 11:40 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Well, would you guess, the problem's back, but from a different angle. After installing 4.4.0, and letting the device upgrade itself to 4.4.4, the data worked perfectly. Now I tried to install the android L developer preview and again no data connection.
Does anyone have any idea if it could be a regional issue or something? I tried flashing older radio zip files but to no avail, now back to 4.4.0 .
27th June 2014, 05:31 AM   |  #4  
Itsukki's Avatar
Senior Member
Flag Venezuela
Thanks Meter: 36
 
165 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Try setting a new APN with your carrier settings.
27th June 2014, 06:58 AM   |  #5  
BlackElvis79's Avatar
Senior Member
Flag SoCal
Thanks Meter: 165
 
1,094 posts
Join Date:Joined: May 2009
Donate to Me
More
I lost connection all together last Saturday. I flashed CM 11,Friday and all was well. Received a call Saturday, it rang once then lost connection. Had to reboot four times to regain service and that was short lived. After any call incoming or outgoing, I lose service. All APNs are present. WiFi works. SIM alert when SIM is removed. SIM works fine in my N4. Did a complete tear down and it's not hardware related.

---------- Post added at 09:58 PM ---------- Previous post was at 09:58 PM ----------

Sim works fine in my N4 also
Last edited by BlackElvis79; 27th June 2014 at 07:09 AM.
27th June 2014, 02:12 PM   |  #6  
Itsukki's Avatar
Senior Member
Flag Venezuela
Thanks Meter: 36
 
165 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
If you loose signal might be a radio problem, still if you have signal but no connectivity try with the new APN, android (CM, stock unless carrier stock) had errors in the APN list for my carrier and I had to manually add it each time I used a new rom for several years.
28th June 2014, 03:08 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 193
 
604 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by Itsukki

If you loose signal might be a radio problem, still if you have signal but no connectivity try with the new APN, android (CM, stock unless carrier stock) had errors in the APN list for my carrier and I had to manually add it each time I used a new rom for several years.

im having some trouble with my radio also, it will work fine for a bit, then out of no where, ill download an app and it the signal will just go blank, not grayed out, but blank, ive tryed many different things but not apns, would anyone happen to know what T-mobiles apns are?

Edit: I just now noticed in my list of apns, its set to Metro pcs, and theres a few Tmobile apns, what should i choose?

tmobile
tmobile LTE
or tmobile LTE ipv6?
Last edited by Andromendous; 28th June 2014 at 03:19 AM.
28th June 2014, 04:25 AM   |  #8  
BlackElvis79's Avatar
Senior Member
Flag SoCal
Thanks Meter: 165
 
1,094 posts
Join Date:Joined: May 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Andromendous

im having some trouble with my radio also, it will work fine for a bit, then out of no where, ill download an app and it the signal will just go blank, not grayed out, but blank, ive tryed many different things but not apns, would anyone happen to know what T-mobiles apns are?

Edit: I just now noticed in my list of apns, its set to Metro pcs, and theres a few Tmobile apns, what should i choose?

tmobile
tmobile LTE
or tmobile LTE ipv6?

What were the last few apps you do loaded before this happened to you
28th June 2014, 05:25 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 193
 
604 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by BlackElvis79

What were the last few apps you do loaded before this happened to you

i think speedtest, advanced download manager, the first time it happend, i had just flashed slimkat 5.10, i set everything up, and i used the LTE quick tile to turn off LTE, my hole signal dissopeared and my phone crashed, i had to restore to stock to get it back. now it does as i discribed erlier.

man, i just got off the phone with a robot from tmobile customer service. she had me turn the phone off and pull the sim card, she told me she "refreshed" my service on her end and the problem was "gone". ya, its not.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes