DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

N5 and sprint network handover

OP polska2180o

26th February 2014, 04:25 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 44
 
334 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
After the latest S5 announcement I'm now ready for the n5. I am coming from S3 on sprint and for the time being I will stay with sprint. My question is...with Samsung s3 if I install a ROM any ROM CM for example the handover between LTE 3g 2g is sluggish I believe its because of some proprioty software (though I am not sure) is this an issue with the n5? Basically is this CDMA/LTE problem or Samsung?

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk now Free
3rd March 2014, 02:57 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 44
 
334 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Really nothing

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk now Free
3rd March 2014, 04:21 PM   |  #3  
ilostmypistons's Avatar
Senior Member
McHenry Il
Thanks Meter: 219
 
936 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Its a Sprint problem... Depends on the tower... Sprint used different hardware/contractors.

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
3rd March 2014, 09:49 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 44
 
334 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
I understand that but the question surrounds the handoff when there is a custom ROM like CM. When using TW its an non issue. So my question is will the handoff be okay with N5 and CM because the N5 doesn't use the propriatory software Samsung does.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk now Free
4th March 2014, 02:36 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
The short answer is yes...just not as bad..
Here is my experience:
I came from a Samsung galaxy nexus that I had about 4 different Roms loaded on. I could never find a 4.4 ROM that would do a good job on LTE/3g handoffs. My favorite ROM ended up being the Avatar 4.2 ROM.
With the gnex, I would be in a known 4g area but it would show 3g until I would cycle the airplane mode.

When I moved to the Nexus 5 three weeks ago, I was hopeful those issues would be over. Right now I'm rooted with the boot loader unlocked but running the stock ROM.

So. far I've tried 2 custom Roms but keep coming back to stock. I still notice the slow radio handoff but it is less frequent and not as often....but still there.

I hope that helps.
4th March 2014, 02:55 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 44
 
334 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Yes it does ty.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk now Free
4th March 2014, 03:05 AM   |  #7  
ilostmypistons's Avatar
Senior Member
McHenry Il
Thanks Meter: 219
 
936 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Check S4gru for answers regarding Sprint. You will find all the information about towers,handoff and radios that pertain to Sprint

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes