Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,777,717 Members 44,206 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Nexus 5 most likely hardbricked what do I do? Please help

Tip us?
 
michaelsplus
Old
#1  
michaelsplus's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 76
Join Date: Nov 2012
Default [Q] Nexus 5 most likely hardbricked what do I do? Please help

I think my nexus 5 is hardbricked doing a paanodandroid ota update
This happened on latest paranoid android + latest franco kernel + TWRP

I wanted to update pa gapps (first 2 downloads md5 checksum failed, third time it worked) and when the phone booted afterwards, systemui failed and I couldn't do anything. I Thought this wasn't a big problem since the phone managed to boot. I long pressed the power button to shut it down so I could boot into recovery to restore my backup I had recently made. When I tried to boot into recovery it wouldn't do anything. Not boot into recovery and not into fastboot. How is this even possible by simply flashing gapps?

What should I do?
I've tried all the button combinations for more than 15 seconds.
 
kevtrysmoddin
Old
#2  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 625
Posts: 1,431
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by michaelsplus View Post
I think my nexus 5 is hardbricked doing a paanodandroid ota update
This happened on latest paranoid android + latest franco kernel + TWRP

I wanted to update pa gapps (first 2 downloads md5 checksum failed, third time it worked) and when the phone booted afterwards, systemui failed and I couldn't do anything. I Thought this wasn't a big problem since the phone managed to boot. I long pressed the power button to shut it down so I could boot into recovery to restore my backup I had recently made. When I tried to boot into recovery it wouldn't do anything. Not boot into recovery and not into fastboot. How is this even possible by simply flashing gapps?

What should I do?
I've tried all the button combinations for more than 15 seconds.
Have you tried powering it on again mine sometimes won't bit straight away after long pressing power button but works after 5-10 mins

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Recovery:TWRP 2.7.0.0
Current Device:hammerhead(nexus 5) AOSPA 4.3 BETA 6 UBER kernel
Old Devices:galaxy nexus(i9250), Xperia x10 mini pro, Xperia x8, Xperia x10i, Xperia Play, Xperia Arc S, samsung galaxy s(i9000)
The Following User Says Thank You to kevtrysmoddin For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
michaelsplus
Old
#3  
michaelsplus's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 76
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by kevtrysmoddin View Post
Have you tried powering it on again mine sometimes won't bit straight away after long pressing power button but works after 5-10 mins

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Yes I've tried it a few times already the last 45 minutes
 
kevtrysmoddin
Old
#4  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 625
Posts: 1,431
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by michaelsplus View Post
Yes I've tried it a few times already the last 45 minutes
I take it that it doesn't respond in any way to the charger or p.c.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Recovery:TWRP 2.7.0.0
Current Device:hammerhead(nexus 5) AOSPA 4.3 BETA 6 UBER kernel
Old Devices:galaxy nexus(i9250), Xperia x10 mini pro, Xperia x8, Xperia x10i, Xperia Play, Xperia Arc S, samsung galaxy s(i9000)
 
michaelsplus
Old
#5  
michaelsplus's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 76
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by kevtrysmoddin View Post
I take it that it doesn't respond in any way to the charger or p.c.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device
 
kevtrysmoddin
Old
#6  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 625
Posts: 1,431
Join Date: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by michaelsplus View Post
Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device
You could have a faulty memory issue

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Recovery:TWRP 2.7.0.0
Current Device:hammerhead(nexus 5) AOSPA 4.3 BETA 6 UBER kernel
Old Devices:galaxy nexus(i9250), Xperia x10 mini pro, Xperia x8, Xperia x10i, Xperia Play, Xperia Arc S, samsung galaxy s(i9000)
The Following User Says Thank You to kevtrysmoddin For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jd1639
Old
#7  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3194
Posts: 9,466
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
So, at this point it doesn't boot at all? Do you have a link to the gapps you flashed?

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
 
OverSpeed301
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 10
Join Date: Nov 2013
Location: Toulouse
Quote:
Originally Posted by michaelsplus View Post
Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device
If you plug the N5 when he's off, do you see any led?
 
michaelsplus
Old
#9  
michaelsplus's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 7
Posts: 76
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by jd1639 View Post
So, at this point it doesn't boot at all? Do you have a link to the gapps you flashed?

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
It doesn't boot at all no.
It was downloaded through the paranoid android OTA app. It was the 20140531 version: http://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps

Quote:
Originally Posted by OverSpeed301 View Post
If you plug the N5 when he's off, do you see any led?
No. No activity whatsoever.
 
jd1639
Old
#10  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3194
Posts: 9,466
Join Date: Sep 2012
Location: Minnetonka, MN
Quote:
Originally Posted by michaelsplus View Post
It doesn't boot at all no.
It was downloaded through the paranoid android OTA app. It was the 20140531 version: http://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps


No. No activity whatsoever.
I think it was just a coincidence that it failed after flashing gapps. I'd RMA it. Sounds like the emmc went bad. It's happened on a few n5's.

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app

The Following User Says Thank You to jd1639 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes