Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Nexus 5 most likely hardbricked what do I do? Please help

OP michaelsplus

1st June 2014, 11:58 PM   |  #1  
michaelsplus's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
79 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
I think my nexus 5 is hardbricked doing a paanodandroid ota update
This happened on latest paranoid android + latest franco kernel + TWRP

I wanted to update pa gapps (first 2 downloads md5 checksum failed, third time it worked) and when the phone booted afterwards, systemui failed and I couldn't do anything. I Thought this wasn't a big problem since the phone managed to boot. I long pressed the power button to shut it down so I could boot into recovery to restore my backup I had recently made. When I tried to boot into recovery it wouldn't do anything. Not boot into recovery and not into fastboot. How is this even possible by simply flashing gapps?

What should I do?
I've tried all the button combinations for more than 15 seconds.
2nd June 2014, 12:18 AM   |  #2  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 681
 
1,586 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by michaelsplus

I think my nexus 5 is hardbricked doing a paanodandroid ota update
This happened on latest paranoid android + latest franco kernel + TWRP

I wanted to update pa gapps (first 2 downloads md5 checksum failed, third time it worked) and when the phone booted afterwards, systemui failed and I couldn't do anything. I Thought this wasn't a big problem since the phone managed to boot. I long pressed the power button to shut it down so I could boot into recovery to restore my backup I had recently made. When I tried to boot into recovery it wouldn't do anything. Not boot into recovery and not into fastboot. How is this even possible by simply flashing gapps?

What should I do?
I've tried all the button combinations for more than 15 seconds.

Have you tried powering it on again mine sometimes won't bit straight away after long pressing power button but works after 5-10 mins

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to kevtrysmoddin For This Useful Post: [ View ]
2nd June 2014, 12:21 AM   |  #3  
michaelsplus's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
79 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by kevtrysmoddin

Have you tried powering it on again mine sometimes won't bit straight away after long pressing power button but works after 5-10 mins

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Yes I've tried it a few times already the last 45 minutes
2nd June 2014, 12:22 AM   |  #4  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 681
 
1,586 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by michaelsplus

Yes I've tried it a few times already the last 45 minutes

I take it that it doesn't respond in any way to the charger or p.c.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
2nd June 2014, 12:24 AM   |  #5  
michaelsplus's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
79 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by kevtrysmoddin

I take it that it doesn't respond in any way to the charger or p.c.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device
2nd June 2014, 12:28 AM   |  #6  
kevtrysmoddin's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 681
 
1,586 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by michaelsplus

Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device

You could have a faulty memory issue

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to kevtrysmoddin For This Useful Post: [ View ]
2nd June 2014, 12:43 AM   |  #7  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,937
 
11,271 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
So, at this point it doesn't boot at all? Do you have a link to the gapps you flashed?

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
2nd June 2014, 12:45 AM   |  #8  
Junior Member
Flag Toulouse
Thanks Meter: 3
 
10 posts
Join Date:Joined: Nov 2013
More
Quote:
Originally Posted by michaelsplus

Indeed it doesn't . The pc only recognizes it's an unknown usb device

If you plug the N5 when he's off, do you see any led?
2nd June 2014, 12:59 AM   |  #9  
michaelsplus's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 7
 
79 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by jd1639

So, at this point it doesn't boot at all? Do you have a link to the gapps you flashed?

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app

It doesn't boot at all no.
It was downloaded through the paranoid android OTA app. It was the 20140531 version: http://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps

Quote:
Originally Posted by OverSpeed301

If you plug the N5 when he's off, do you see any led?

No. No activity whatsoever.
2nd June 2014, 01:13 AM   |  #10  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,937
 
11,271 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by michaelsplus

It doesn't boot at all no.
It was downloaded through the paranoid android OTA app. It was the 20140531 version: http://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps


No. No activity whatsoever.

I think it was just a coincidence that it failed after flashing gapps. I'd RMA it. Sounds like the emmc went bad. It's happened on a few n5's.

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app

The Following User Says Thank You to jd1639 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes