Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,770,363 Members 47,342 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

nexus 5 unresponsive screen

Tip us?
 
Cam R
Old
(Last edited by Cam R; 9th April 2014 at 12:40 AM.) Reason: incomplete
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 122
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton
Default nexus 5 unresponsive screen

This morning I got a text and went to unlock my phone, and suddenly the screen wasn't working and I could see dim horizontal lines on the screen which are flickering. All buttons work perfectly fine and I have a live wallpaper which is still working, it seems that everything is working fine except for the touchscreen. I tried soft resetting it a few times, nothing makes a difference.. at this time it has been about 6 hours and the screen is still unresponsive. The phone isn't rooted and is completely stock.

Any help would be appreciated, thanks.
Virgin Mobile > LG Nexus 5
 
Cam R
Old
#2  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 122
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton
BUMP! I really need help with this issue..
Virgin Mobile > LG Nexus 5
 
vin4yak
Old
#3  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2131
Posts: 3,608
Join Date: Mar 2013
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Hi,

Looks like a hardware failure to me... RMA is asap.. Nothing much you can do about an unresponsive screen...
 
Docarut
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 326
Join Date: Nov 2010
I doubt this is the problem. On another forum screen protector was interfering with proximity sensor of the phone. Just throwing that out there.
 
gee2012
Old
#5  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2922
Posts: 8,034
Join Date: Jul 2010
Location: Heerlen
Quote:
Originally Posted by Cam R View Post
This morning I got a text and went to unlock my phone, and suddenly the screen wasn't working and I could see dim horizontal lines on the screen which are flickering. All buttons work perfectly fine and I have a live wallpaper which is still working, it seems that everything is working fine except for the touchscreen. I tried soft resetting it a few times, nothing makes a difference.. at this time it has been about 6 hours and the screen is still unresponsive. The phone isn't rooted and is completely stock.

Any help would be appreciated, thanks.
Probably a defective digitizer, RMA or repair under warranty bro. Good luck.
USE Search: /this thread /all threads/Google before posting your question, you`re most likely not the first one having this issue
 
Cam R
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 122
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton
Quote:
Originally Posted by gee2012 View Post
Probably a defective digitizer, RMA or repair under warranty bro. Good luck.
I figured as much, I was hoping there was a quick fix.. I have a skin on the phone which i doubt ill be able to save when I get a replacement, also.. I have no way to backup my phone that I'm aware of.

Thanks though.
Virgin Mobile > LG Nexus 5
 
gee2012
Old
(Last edited by gee2012; 9th April 2014 at 10:38 PM.)
#7  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2922
Posts: 8,034
Join Date: Jul 2010
Location: Heerlen
Quote:
Originally Posted by Cam R View Post
I figured as much, I was hoping there was a quick fix.. I have a skin on the phone which i doubt ill be able to save when I get a replacement, also.. I have no way to backup my phone that I'm aware of.

Thanks though.
You can backup your apps and its data with adb. Type in cmd: adb backup -apk -noshared -all -nosystem. To restore later type: adb restore backup.ab. Can`t you copy files from the phone to the pc? Here are some more adb commands http://forum.xda-developers.com/gala...-root-t1420351.
USE Search: /this thread /all threads/Google before posting your question, you`re most likely not the first one having this issue
 
Cam R
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 122
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton
Quote:
Originally Posted by gee2012 View Post
You can backup your apps and its data with adb. Type in cmd: adb backup -apk -noshared -all -nosystem. To restore later type: adb restore backup.ab. Can`t you copy files from the phone to the pc? Here are some more adb commands http://forum.xda-developers.com/gala...-root-t1420351.
Hi, Thanks for your help. I can't seem to get it to work, would having a passcode have something to do with it?
Virgin Mobile > LG Nexus 5
 
gee2012
Old
(Last edited by gee2012; 10th April 2014 at 12:51 AM.)
#9  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2922
Posts: 8,034
Join Date: Jul 2010
Location: Heerlen
Quote:
Originally Posted by Cam R View Post
Hi, Thanks for your help. I can't seem to get it to work, would having a passcode have something to do with it?
I never use a password, you can set one though, you can create the password yourself mate

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
USE Search: /this thread /all threads/Google before posting your question, you`re most likely not the first one having this issue
 
Cam R
Old
(Last edited by Cam R; 10th April 2014 at 01:19 AM.)
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 122
Join Date: Jan 2012
Location: Edmonton
Quote:
Originally Posted by gee2012 View Post
I never use a password, you can set one though, you can create the password yourself mate

Verstuurd vanaf mijn Nexus 5 met Tapatalk
You misunderstood . I have a passcode, would it be interfering with being able to do anything from my pc? I don't seem to be having any luck -.- . Since the touchscreen is unresponsive, I can't do anything from the phone aside from factory reset..which I don't want to do.

When I open command prompt and type in "adb devices" My phone doesn't come up.. I downloaded all latest drivers and programs, followed a guide.. and it still doesnt work. I'm not sure hahah.
Virgin Mobile > LG Nexus 5

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes