FORUMS

Nexus 5 won't work with Wi-Fi when Miracast is on

2 posts
Thanks Meter: 0
 
By Devil0per, Junior Member on 3rd May 2014, 05:50 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I just got a Netgear PTV 3000 dongle and when I use it with my nexus 5 the internet stops working, rendering the thing pretty useless.

The odd thing is that the phone is showing that wi-fi is on and connected when Miracast is on.


When I switch Miracast on, the Internet immediately stops working, then even if I switch Miracast off it won't work unless I disconnect from the wi-fi connection and connect again. Also if I disconnect from wi-fi when Miracast is on, the Miracast connection will be dropped, I thought Miracast didn't use local wi-fi connection ?

Any ideas why this is happening. I herd that sony xperia Z for instance can't use wi-fi when Miracast is on, but surely this is not the case with Nexus 5 ? Perhaps my TP-Link router somehow conflicts with Miracast ?


thanks...
Last edited by Devil0per; 3rd May 2014 at 05:58 AM.
 
 
3rd May 2014, 06:52 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I can't reproduce your described experience using the same Netgear receiver (but different router). I am stock kernel and ROM (but rooted).

I would ensure the PTV is fully up to date on firmware, recycle that thing, and try again.

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes