Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,730,529 Members 40,427 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Ok google command not working in nexus 5

Tip us?
 
jaferiqbal
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2014
Default [Q] Ok google command not working in nexus 5

Hey, whenever i say ok google from my homescreen nothing happens.
Language is set to english us and hotword detection is on but still it doesnt work ( tried restarting the device also )
Mic is filled and white .
Any help ?
 
mnickkk
Old
#2  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 49
Join Date: Mar 2011
It didnt work work for me either, I had to change the whole system language to English(US), not just Google Now.
 
EddyOS
Old
#3  
EddyOS's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2882
Posts: 13,070
Join Date: Jan 2010
Location: Liverpool, Merseyside
Change to English UK and give it a try? Works fine for me
HTC One M8 (Gunmetal Grey) 16GB
ROM: 1.54.401.10 (KOT49H) | HBOOT: 3.16.0.0000 S-OFF | Recovery: Stock | Baseband: 1.16.2133156.UA15G_20.18m.4096.07L | Kernel: Stock | CID: HTC__001

OnePlus One (Sandstone Black) 64GB *** PENDING ***

If you have a question, great - but DO NOT PM ME WITH IT!!! | [GUIDE] Return your EU M8 to 100% Stock (S-OFF Required)
 
FourPointedFreak
Old
#4  
FourPointedFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 295
Join Date: Aug 2013
Location: Tampa
Try "Ok Google Now", recently mine and other devices in my household changed and it will not recognize it unless we use that phrase.
Device: LG Nexus 5 (D820) on AT&T's LTE
ROM: Cyanogenmod 11
-Thanks Are Appreciated-

 
jaferiqbal
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by EddyOS View Post
Change to English UK and give it a try? Works fine for me
Tried changing to english uk ,still not working
 
FourPointedFreak
Old
#6  
FourPointedFreak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 295
Join Date: Aug 2013
Location: Tampa
Quote:
Originally Posted by jaferiqbal View Post
Tried changing to english uk ,still not working
did you try the phrase "ok google now"?
Device: LG Nexus 5 (D820) on AT&T's LTE
ROM: Cyanogenmod 11
-Thanks Are Appreciated-

 
bushako
Old
#7  
bushako's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 266
Posts: 1,050
Join Date: Mar 2007
Location: Dubai
Go to Settings/ Apps/ then slide to the All Tab and search for " Google Search app" open it and clear its data. It will set your launcher to default setup and then check to see if it works.
Nexus 5 32GB, Mahdi Rom 2.5, Franco Kernel and FKU.
 
jaferiqbal
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by bushako View Post
Go to Settings/ Apps/ then slide to the All Tab and search for " Google Search app" open it and clear its data. It will set your launcher to default setup and then check to see if it works.
yes i have tried that before,but it didnt help
 
bushako
Old
#9  
bushako's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 266
Posts: 1,050
Join Date: Mar 2007
Location: Dubai
Does the search bar mention "Ok Google"? Or is it empty?
Nexus 5 32GB, Mahdi Rom 2.5, Franco Kernel and FKU.
 
jaferiqbal
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by bushako View Post
Does the search bar mention "Ok Google"? Or is it empty?
yes,say "ok google" is mention in bar and mic is white

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes