Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,957 Members 53,954 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q&A/T][ROM][HAMMERHEAD] Cataclysm for Nexus 5

Tip us?
 
FuMMoD
Old
(Last edited by FuMMoD; 9th April 2014 at 05:19 AM.)
#1  
FuMMoD's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2,223
Posts: 4,516
Join Date: Mar 2009
Location: South Florida

 
DONATE TO ME
Default [Q&A/T][ROM][HAMMERHEAD] Cataclysm for Nexus 5

This thread has been created
for
Questions & Answers/Troubleshooting
Specific to [ROM][HAMMERHEAD] Cataclysm for Nexus 5



ROM Thread http://forum.xda-developers.com/goog...xus-5-t2518660

Video review by @techfanatic9


Video review by @alltechinside


Video review by @kcbboy


Video review by @AL92 (TuttoAndroid) (Italian)


Video review by @Haeretik (German)


Please feel free to share issues, questions and offer help

It is always best to thank a ROM OP, in lieu of simply posting "Thank you".


Please Do not clutter the Development thread with non related development chatter
The Following 13 Users Say Thank You to FuMMoD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FuMMoD
Old
(Last edited by FuMMoD; 9th April 2014 at 05:04 AM.)
#2  
FuMMoD's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2,223
Posts: 4,516
Join Date: Mar 2009
Location: South Florida

 
DONATE TO ME

THERE WILL NEVER BE A THEME ENGINE. DO NOT REQUEST THEME ENGINE OR PIE CONTROLS


FAQ

I'm reading the FAQ, am i good?
- You sir are the best.

There's anything missing? Gapps?
- Everything is included, root and gapps, no need to flash anything else.
- Please avoid to flash third party Gapps.

Does Cataclysm boots with ART enabled?
- Since Nov 21 release Cataclysm is fully compatible with ART.
- YOU have to ENABLE it in order to use it. It does not turn itself on.

Is Cataclysm heavily themed?
- No, Cataclysm is 100% stock themed.

How should i install Cataclysm?
- Do a Wipe/Factory reset and then flash. Strongly suggested to update to latest recovery.
- Should be safe to dirty flash new releases over the old ones.

Why there are multiple packages on home and how should i flash them?
- Flash Cataclysm ---> Flash Nightly Update package (if you want to have the 0day release) ---> Reboot.
- If you already have Cataclysm installed (latest full release), just flash the Nightly Cumulative Update (no wipe needed).
- Remember that latest cumulative update contains every single update from latest full release till that day.

Why can't add lockscreen widgets?
- They're disabled by default on Android 4.4. You can enable them in Security -->enable widget.

Wi-Fi Tethering isn't working!
- In Android 4.2+ tethered traffic is flagged so if your plan doesn't allow it, wifi tethering will likely won't work.
- You can use some third party apps.

I've enabled Immersive mode and now my bars are missing!
- Just swipe from top or bottom for bars.

My mobile signal/radio isn't working anymore!
- There's a bug with TWRP that remove/corrupt your baseband during flash. Please refer to the twrp team for a fix.
-Verify your kernels because this rom does not affect DATA/WIFI/VOLUME

Why Smart Radio keeps shutting down itself?
- To avoid loops, using the LTE or 2G3G toggle will deactivate Smart Radio.

I get error when flashing Cataclysm
- First make sure to compare the md5 against the one on the file hosting site. http://onlinemd5.com/
- If it matches consider some users are reporting issues with TWRP. Refer to the twrp team for a fix.

Can't select AM/PM clock style
- You can't select it if you're using the 24Hour clock format.

Show data activity on statusbar isn't working
- For data activity i mean the little triangles over Wifi or Mobile signal.
- They were removed, i've reintroduced them back as optional.

Vibration on call pickup/hangup doesn't work
- It works for remote pickup/hangup, you already should know when picking or hanging up a call yourself.

Hot reboot toggle doesn't work
- For security reasons it works only on longpress.

Volume wake sometimes isn't working
- When playing music you need to press both volUP and volDOWN to wake the phone.
- This will let you to skip tracks without waking the phone while keeping the ability to do so.

Smart Radio disconnect me on switch, it also takes seconds to reconnect
- It's normal to get disconnected when you switch radio
- Also switch is handled by the radio itself, can't make it better nor faster.

Fast Charge toggle doesn't work
- Fast Charge toggle needs a compatible custom kernel.
- Also you can't toggle it while already connected.

GPS toggle isn't working
- There's a bug on Android where if you disable GPS while active it stays powered even if it shows as off, thus draining your battery.
- So i've put a security check to prevent disable it when powered on.

I want PIE!
- Here is an alternative PIE.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1330150

I want HALO!
- Here is an alternative HALO.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2263987

I want RIBBON!
- Here is an alternative RIBBON.
https://play.google.com/store/apps/d...hiztech.swapps

Why the option to longpress home to open app drawer is grayed out?
- Unfortunately this feature depends on launchers, so actually is compatible only with Nova, Holo, Holo HD and Aphex launcher.

Why wifi is always enabled on battery stats even if i turn it off?
- Google by default use wifi for some location services even when it's "off".
- Go to Wifi --> Advanced Settings --> Wifi scan always available to disable it.

May i suggest/request something?
- Suggestions are welcome, but can't promise anything.

Why didn't you answer to my post/pm?
- I try doing my best, but i don't have much time and can miss something.

Pls buddy I want ur mods from the catacalysm, can I have ur codes of some of ur mods that u put in the catacalysm ROM?
- Unfortunately Cataclysm sources aren't publicly available.

Can I flash a custom kernel on this?
-Yes just flash your kernel of choice over the rom and you don't need to wipe anything.







Mirrors

December 12 2013 Build
http://www.mediafire.com/download/tf...HAMMERHEAD.zip

Do you miss the white holo theme? Flash this!
http://www.mediafire.com/download/72...ents_DEC12.zip


Moto X 4.4 Dalvik Patch
http://www.mediafire.com/download/ds...coptimized.zip
Quote:
Originally Posted by kszaq View Post
Hello everyone. I have some good news: we now have Qualcomm-optimized Dalvik libraries thanks to recent Moto X 4.4 release. Here's how to get them:
  • Don't use ART.
  • Flash attached ZIP
  • Enjoy!

    To UNDO the MOD: Advanced Restore system partition using CWM, or reflash your ROM.
Don't use ART Don't use ART Don't use ART. This is a Dalvik patch not an ART patch.
The Following 6 Users Say Thank You to FuMMoD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
b.spec
Old
#3  
b.spec's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 189
Join Date: Dec 2012
Nice job, hopefully a link to this is added to the front page of the Cata thread. Although it's not strictly ROM-related per se, it wouldn't hurt to add a question/answer related to the dalvik patch. Something that would qualify as being 'frequently asked' in the thread.
 
FuMMoD
Old
#4  
FuMMoD's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2,223
Posts: 4,516
Join Date: Mar 2009
Location: South Florida

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by b.spec View Post
Nice job, hopefully a link to this is added to the front page of the Cata thread. Although it's not strictly ROM-related per se, it wouldn't hurt to add a question/answer related to the dalvik patch. Something that would qualify as being 'frequently asked' in the thread.
Thank you. I rather the dev work on the actual rom than to sort through tens of pages full of repeated questions.
The Following User Says Thank You to FuMMoD For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
WanderToKyozo
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Dec 2013
Immersive mode takes the cake, it's a very nice rom but I've flashed cataclysm twice now and neither the home button or the quick toggles from the pull down menu work.
 
CRIME INC.
Old
#6  
CRIME INC.'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,951
Posts: 3,224
Join Date: Jan 2011
Location: HENDERSONVILLE
Excellent choice setting up this thread. Subscribed

sent from my HAMMERHEAD neXus
 
FuMMoD
Old
#7  
FuMMoD's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2,223
Posts: 4,516
Join Date: Mar 2009
Location: South Florida

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by CRIME INC. View Post
Excellent choice setting up this thread. Subscribed

sent from my HAMMERHEAD neXus






Quote:
Originally Posted by WanderToKyozo View Post
Immersive mode takes the cake, it's a very nice rom but I've flashed cataclysm twice now and neither the home button or the quick toggles from the pull down menu work.
I will update this thread tomorrow. Merry Christmas guys.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
 
booshfug
Old
(Last edited by booshfug; 25th December 2013 at 04:47 PM.)
#8  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1
Join Date: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by WanderToKyozo View Post
Immersive mode takes the cake, it's a very nice rom but I've flashed cataclysm twice now and neither the home button or the quick toggles from the pull down menu work.
I had the same problem. I googled around and found this:

androidpolice(dot)com/2013/11/25/bug-watch-nexus-4-kitkat-ota-krt16s-causing-bizarre-home-button-and-quick-settings-issues/

Run this in ADB after you do a clean flash

Code:
adb shell am start -n com.google.android.setupwizard/.SetupWizardTestActivity
Worked for me, hope this helps!
(Sorry if the URL workaround isn't allowed, just wanted to help!)
The Following User Says Thank You to booshfug For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
aaa12585
Old
(Last edited by aaa12585; 6th February 2014 at 03:51 PM.) Reason: Additional Information.
#9  
Member
Thanks Meter 29
Posts: 64
Join Date: Dec 2012
Default Cataclysm - Waiting for Location

Having quite a bit of trouble with determining My Location with this rom. Most notably with Google Maps as that is what I use day-to-day. Unless I'm not using location services to determine my location, I'll be stuck with "Waiting for Location".

I've enabled Data Roaming and tried various other setting tweaks to fix, but nothing has worked.

Using Baseband/Radio M8974A, However, I've flashed a previous (my working original while I was on stock rom) version and it still didn't work.

I've seen this mentioned ONCE in the release/development thread, but no confirmation whether the issue was fixed. I would guess so since it wasn't mentioned again. However, I'm having a hard time thinking this is an isolated incident.

Would it be possible to help me troubleshoot or forward a fix?

Edit:

Kernel: Franco r32

Please note, this has only started happening since I installed Cataclysm and I've been dealing with the issue for almost a month now (since I've installed the rom)

Also, this happens under any of the various settings:

Radio: ON, WIFI: ON
Radio: OFF, WIFI: ON
Radio: ON, WIFI: OFF

Location Modes:
High Accuracy
Battery Saving
Device Only
 
FuMMoD
Old
#10  
FuMMoD's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2,223
Posts: 4,516
Join Date: Mar 2009
Location: South Florida

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by aaa12585 View Post
Having quite a bit of trouble with determining My Location with this rom. Most notably with Google Maps as that is what I use day-to-day. Unless I'm not using location services to determine my location, I'll be stuck with "Waiting for Location".

I've enabled Data Roaming and tried various other setting tweaks to fix, but nothing has worked.

Using Baseband/Radio M8974A, However, I've flashed a previous (my working original while I was on stock rom) version and it still didn't work.

I've seen this mentioned ONCE in the release/development thread, but no confirmation whether the issue was fixed. I would guess so since it wasn't mentioned again. However, I'm having a hard time thinking this is an isolated incident.

Would it be possible to help me troubleshoot or forward a fix?

Edit:

Kernel: Franco r32

Please note, this has only started happening since I installed Cataclysm and I've been dealing with the issue for almost a month now (since I've installed the rom)

Also, this happens under any of the various settings:

Radio: ON, WIFI: ON
Radio: OFF, WIFI: ON
Radio: ON, WIFI: OFF

Location Modes:
High Accuracy
Battery Saving
Device Only
I haven't seen anyone really talk about that issue, so that's pretty weird. OK first can you make a nandroid backup and try flashing cataclysm completely stock with the stock kernel? Don't bother installing apps since we're just going to test the gps. It might be a kernel issue but i've been keeping up with francos thread and not much talk has been around the gps signal. Try not using smart radio at all with the clean flash. If the issue occurs in complete stock cataclysm then we have to verify that the rom you have matches the md5 of the download site. You can check this by searching onlinemd5 on Google. If it matches then you're going to have to try and see if the gps issue occurs on the stock google rom. There have been instances of people having issues with cellular reception and gps signal on their phones and it was proven to be a hardware issue.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes