Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,261 Members 38,012 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Can't turn on Radio. No network.

Tip us?
 
dl0937
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Feb 2009
Default [Q] Can't turn on Radio. No network.

Hi People.
I have a Nexus 5 that a friend gave a while ago. The phone came directly from google in Mountain View meaning this is/was a prototype phone. (It has a SKU number and a 'NOT FOR SALE' legend in the back)
The really interesting thing about this phone is that in model number it was saying "Nexus 4" even if in fact it is a nexus 5.
The phone was working perfect except for the google play that was crashing every time when I tried to open it. I factory reset the phone several times with no success. The android version it was 4.2.2 (If I remember right)
I decide to flash the phone with a newer version. I flashed everything (system, recovery and radio) with hammerhead 4.4.3.
After this update, I'm not able to connect to the network. If I try to make a call, it display: "to place a call, first turn off airplane mode".
When I go to phone info and try to "Turn on radio" it doesn't do anything.
I reflash all available modem versions with no success.

Any ideas???

Thanks.
 
vin4yak
Old
#2  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,179
Posts: 3,706
Join Date: Mar 2013
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Have you checked whether the apn settings are entered properly??

If you've flashed all the factory images then head over to the stock recovery and perform a factory reset.

If both the above things don't work, the EFS partition might have gone bad. If that's the case, then the phone is screwed.
You will need to take it to a lg centre so that they can rewrite the partition.


- Sent from an IceCold Hammerhead!
 
flyboy_9
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 11
Join Date: Dec 2013

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by vin4yak View Post
Have you checked whether the apn settings are entered properly??

If both the above things don't work, the EFS partition might have gone bad. If that's the case, then the phone is screwed.
You will need to take it to a lg centre so that they can rewrite the partition.
Easiest way to tell if your EFS is gone is look in Settings - About Phone - Status and look for an IMEI number. If its gone you need professional help to fix it as quoted above. Unless you made a back-up....
 
vin4yak
Old
#4  
vin4yak's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2,179
Posts: 3,706
Join Date: Mar 2013
Location: Mumbai

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by flyboy_9 View Post
Easiest way to tell if your EFS is gone is look in Settings - About Phone - Status and look for an IMEI number. If its gone you need professional help to fix it as quoted above. Unless you made a back-up....
Sometimes a non-formatted or messed up cache partition can also show "0" IMEI in about-settings which can be solved by a factory reset. I hope that's the case with the OP. Otherwise he's in big trouble.
The Following User Says Thank You to vin4yak For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dl0937
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by vin4yak View Post
Sometimes a non-formatted or messed up cache partition can also show "0" IMEI in about-settings which can be solved by a factory reset. I hope that's the case with the OP. Otherwise he's in big trouble.
When I flash a hamerhead radio I have an imei number. If I flash a occam one I don't.
When I just got this phone it has occam. Phone model was nexus 4 (even when in fact is a nexus 5)
Now I can't flash it back to occam. Even if I disable confirmation before flashing.
Is there any way to query the modem on this device? I'm afraid because this is a prototype the modem version is different from the one it come with the rom releases.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes