Dark-R Color Theme For CM12

This theme by XDA Forum MemberLeo_elstinbrings bright colors, sweet looking font and a dark material UI that … more

HTC M8 Gallery for LG G3

If you do not dig LG’s skeumorphic and colorful UI, you might want to replace your gallery with HTC’s … more

Twitter Receives a Massive Update

Twitter rolls out a new update that brings two exciting features:group messaging and a new mobile video … more

Not Retired: Five Things to Do with Your Veteran Devices

XDA is full of power-users and developers. And both groups, which often intersect, … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Why does Skype have a massive cache?

OP jkcarp94

3rd June 2014, 04:37 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 40
 
170 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
I was cleaning up my device and noticed as I was cleaning cache files that Skype has a massive 1.44GB cache on my device. I don't use it. I have it for emergencies but never use it. Why does Skype build up such a ridiculous cache size?
3rd June 2014, 06:11 PM   |  #2  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,294
 
3,222 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by jalanjkcarp

I was cleaning up my device and noticed as I was cleaning cache files that Skype has a massive 1.44GB cache on my device. I don't use it. I have it for emergencies but never use it. Why does Skype build up such a ridiculous cache size?

It's lazy programming. You're probably looking for some technical answer, but it really is that simple this time.
3rd June 2014, 06:25 PM   |  #3  
rootSU's Avatar
Senior Member
Flag Oxenhope, West Yorkshire, UK
Thanks Meter: 14,579
 
26,007 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Because it's Microsoft

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to rootSU For This Useful Post: [ View ]
3rd June 2014, 10:20 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 215
 
827 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
Quote:
Originally Posted by jalanjkcarp

I was cleaning up my device and noticed as I was cleaning cache files that Skype has a massive 1.44GB cache on my device. I don't use it. I have it for emergencies but never use it. Why does Skype build up such a ridiculous cache size?

Likely because it is now copying your conversation history from other devices onto your phone (so you can pick up on previous conversations)
3rd June 2014, 10:41 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 40
 
170 posts
Join Date:Joined: Nov 2007
More
Never used Skype on any device. It is there for emergencies only. I have no idea what it is doing.
4th June 2014, 01:52 AM   |  #6  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,294
 
3,222 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by jalanjkcarp

Never used Skype on any device. It is there for emergencies only. I have no idea what it is doing.

Greenify.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes