Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Are we supposed to install busybox after rooting?

OP Raistlin1

5th June 2014, 03:22 AM   |  #1  
Raistlin1's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 92
 
939 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
I unlocked and rooted N5 as soon as I got it way back when but I don't recall if I ever installed busybox. I wiped my device to install the 4.4.3 update since one of my files/folders was altered from stickmount. I just installed TWRP and flashed supersu but now I am wondering if I need to install busybox?

I have the pro (paid version) already so not an issue of buying it, running stock rom and kernel for now just custom recovery and root.

Thanks
5th June 2014, 03:45 AM   |  #2  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,741
 
10,740 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
You don't need busybox unless some of your apps require it

Sent from my Nexus 5 using XDA Free mobile app
5th June 2014, 03:47 AM   |  #3  
Recognized Developer
Flag Stockholm
Thanks Meter: 5,380
 
1,905 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Donate to Me
More
BusyBox combines tiny versions of many common UNIX utilities into a single small executable. It provides replacements for most of the utilities you usually find in GNU fileutils, shellutils, etc. The utilities in BusyBox generally have fewer options than their full-featured GNU cousins; however, the options that are included provide the expected functionality and behave very much like their GNU counterparts.

If you have a root app that need BusyBox to function then yes you need it. Most root apps I have on my phone have their own counterpart already imbedded in the apps, for example Titanium Backup, which is why it works without BusyBox.

Also most custom roms already have busybox included as standard. BusyBox might be needed on Stock, only if you have a root app that needs it to function.

Btw it wont hurt you to install it if you are unsure if any of your app requires it

Skickat från min Nexus 5 via Tapatalk
Last edited by Utacka; 5th June 2014 at 04:15 AM.
5th June 2014, 03:51 AM   |  #4  
Raistlin1's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 92
 
939 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Thanks all, I wasn't sure but now at least I know.

I know many roms already include it but I am running stock right now.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes