XDA Xposed Tuesday: XHangouts Will Improve Your Hangouts

Ever since Google started supporting text messaging in Hangouts many people have … more

Shattered Screen? Turn Your Broken Device into a Complete Media Center!

A cracked screen usually means you’ll have to spend a hefty … more

Gmail 5.0: Material Design and Multiple Account Support

Google started to materialize many of its applications right after announcing the … more

Some of Our Favorite Features in Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is the latest major revision to Google’s mobile operating … more
Post Reply

[Q] tasker location not updating

OP orb360

7th January 2014, 12:41 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 27
 
206 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
So tasker isn't updating location properly.

I have it using "net" for location and location mode is set to "battery saving"

Upon phone restart this works...

Until I change mode to "high power" for navigation, etc...

After toggling location mode tasker will cease updating location until I reboot the phone.

Even after going back to battery saver... google maps location works... but tasker refuses to change.

Anyone else having issues like this? what gives?
7th January 2014, 03:43 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
357 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
I have used location triggers from Tasker but never the "location" in Tasker.

If you want a low battery location trigger, use the State->Cell Near instead.

If you are ok with slightly higher battery usage with higher accuracy and got USD1 to spare, try the AutoLocation plugin that uses GeoFences.
7th January 2014, 05:49 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 27
 
206 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
It works great for weeks at a time... until I change my location mode from "battery saving" to "high power" (and later back to "battery saving")

Only after I change location modes does it stop working until a reboot (even force close and restart won't fix the issue)

Anyway, I'd rather not install AutoLocation... it seems like it does the same thing the location profile does in tasker...
7th January 2014, 06:50 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
357 posts
Join Date:Joined: Dec 2009
Quote:
Originally Posted by orb360

Anyway, I'd rather not install AutoLocation... it seems like it does the same thing the location profile does in tasker...

It definitely doesn't, if you are up for it, you can read up about Android Geofences, it is a new thing by Google and supposedly save more battery compared to previous methods of location detection.

Its sad that Tasker doesn't include this by default internally though.
27th January 2014, 06:46 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 155
 
522 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by orb360

So tasker isn't updating location properly.

I have it using "net" for location and location mode is set to "battery saving"

Upon phone restart this works...

Until I change mode to "high power" for navigation, etc...

After toggling location mode tasker will cease updating location until I reboot the phone.

Even after going back to battery saver... google maps location works... but tasker refuses to change.

Anyone else having issues like this? what gives?

I am also trying to do the same profile but I am using disconnect from work wifi as the trigger. Can you please share how did you create the action to change the location mode because I can't seem to find it in tasker.
27th January 2014, 06:58 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Rowlett, TX
Thanks Meter: 61
 
453 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
More
I think it has to do with LTE. I wound up using cell tower location within Tasker instead and that works fine.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank