Post Reply

[Q] Text messages sometimes do not send

OP jedinegotiator

10th February 2014, 03:47 PM   |  #1  
jedinegotiator's Avatar
OP Senior Member
Flag Fairfax, VA
Thanks Meter: 23
 
259 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hi guys. I am having problems sending text messages sometimes. 9/10 texts I send go through just fine but occasionally when I send a text it will just flash the sending logo on and on. I do not get an error message it just does not send. I thought it may be an issue with the ROM but I did a factory reset and tried three different ROMS and I am still having the same problem. I am currently running Cataclysm ROM with Franco Kernel R32. Any idea what my problem could be? Sprint is my carrier and my signal is fine when trying to send these messages. Is it possible it has something to do with my baseband/radio? I read somewhere that some people had problems with TWRP corrupting their baseband.

I'm stumped so any ideas would be appreciated. Right now when this happens I usually just restart the phone and it fixes it.
10th February 2014, 06:33 PM   |  #2  
jedinegotiator's Avatar
OP Senior Member
Flag Fairfax, VA
Thanks Meter: 23
 
259 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by jedinegotiator

Hi guys. I am having problems sending text messages sometimes. 9/10 texts I send go through just fine but occasionally when I send a text it will just flash the sending logo on and on. I do not get an error message it just does not send. I thought it may be an issue with the ROM but I did a factory reset and tried three different ROMS and I am still having the same problem. I am currently running Cataclysm ROM with Franco Kernel R32. Any idea what my problem could be? Sprint is my carrier and my signal is fine when trying to send these messages. Is it possible it has something to do with my baseband/radio? I read somewhere that some people had problems with TWRP corrupting their baseband.

I'm stumped so any ideas would be appreciated. Right now when this happens I usually just restart the phone and it fixes it.

Anyone?
10th February 2014, 07:10 PM   |  #3  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,536
 
10,252 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by jedinegotiator

Anyone?

It's pretty hard to trouble shoot if it happens randomly. My guess is is carrier related and not the phone.
10th February 2014, 07:13 PM   |  #4  
jedinegotiator's Avatar
OP Senior Member
Flag Fairfax, VA
Thanks Meter: 23
 
259 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by jd1639

It's pretty hard to trouble shoot if it happens randomly. My guess is is carrier related and not the phone.

Hmmm, Ok maybe I will have to give sprint a call. So you don't think it could be that I have a corrupted radio or something? I was thinking about flashing one of the radios found in this thread but I was not sure which one I should flash.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2514095
10th February 2014, 07:18 PM   |  #5  
jd1639's Avatar
Recognized Contributor
Minnetonka, MN
Thanks Meter: 3,536
 
10,252 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Quote:
Originally Posted by jedinegotiator

Hmmm, Ok maybe I will have to give sprint a call. So you don't think it could be that I have a corrupted radio or something? I was thinking about flashing one of the radios found in this thread but I was not sure which one I should flash.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2514095

Seriously don't it's your radio.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank