FORUMS

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Volume and power buttons stop functioning after kernel flash.

15 posts
Thanks Meter: 3
 
By zetorung, Junior Member on 5th August 2014, 04:25 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I flashed francor 58 through the franco updater on top of mahdi rom 6/70. When I got boot loops I reflashed r57 (had previously worked) and when it came up I no longer had working volume rocker and power buttons. If I hold down power the device DOES power off. I tried flashing other roms as well as stock and the problem persists.

I did an e2fsck on data and a factory reset with the google image and I still have the problem. The power button also fails to activate the screen in recovery. But it allows me to select and enter recovery from the bootloader.

Any help would be greatly appreciated.
 
 
1st September 2014, 07:03 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by zetorung

I flashed francor 58 through the franco updater on top of mahdi rom 6/70. When I got boot loops I reflashed r57 (had previously worked) and when it came up I no longer had working volume rocker and power buttons. If I hold down power the device DOES power off. I tried flashing other roms as well as stock and the problem persists.

I did an e2fsck on data and a factory reset with the google image and I still have the problem. The power button also fails to activate the screen in recovery. But it allows me to select and enter recovery from the bootloader.

Any help would be greatly appreciated.

Did you ever find what the problem was? I'm having the same issue.
5th September 2014, 11:30 AM |#3  
Member
Flag Mons
Thanks Meter: 5
 
More
Help, same here...
I flashed yesterday latest LaboDJ's Linaro (62v2) over an older version and this morning my power and volume buttons aren't responding at all.
I flashed back system.img and boot.img from latest ota.zip but the problem persists.
Buttons are working fine in bootloader...
5th September 2014, 12:30 PM |#4  
swat4samp's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 617
 
More
Did you guys try other kernel? I never heard this problem before. Try to clean flash any rom and see if it solves.
5th September 2014, 03:24 PM |#5  
Member
Flag Mons
Thanks Meter: 5
 
More
No luck, even flashed the whole L factory image...
as soon as my screen goes off, my only solution to bring it back alive is to keep power pressed 15s and let it reboot. Proof that the button press is somewhat registered in hardware I guess
5th September 2014, 03:35 PM |#6  
Elluel's Avatar
Recognized Contributor
Flag えうれる
Thanks Meter: 3,208
 
More
Quote:
Originally Posted by Mosquito2001

No luck, even flashed the whole L factory image...
as soon as my screen goes off, my only solution to bring it back alive is to keep power pressed 15s and let it reboot. Proof that the button press is somewhat registered in hardware I guess

Holding down the power button for 10-15 seconds is hard-coded to be a battery pull emulation, not affected by ROM nor kernel.

Did you try running the flash-all.bat? (backup to a PC first)
5th September 2014, 05:27 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 141
 
More
Do sensors work well?
5th September 2014, 10:34 PM |#8  
Member
Flag Mons
Thanks Meter: 5
 
More
ok, I'm not 100% sure how but got my buttons back
What I last did before they start working again was to boot into bootloader then recovery which was still default (open Robot with red triangle).
I kept volume up while pressing power as I've read on some post (hard reset?) and the phone rebooted to android with both volume and control buttons working.
Did I reset something extra or is it pure coincidence? Guess time will tell
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes