Post Reply

[Q] Wifi Drop

OP krunal1981

22nd February 2014, 06:35 AM   |  #1  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
I have a rooted Nexus5 which aint running any custom rom. I have noticed that my wifi drops . the icon shows active on the status bar but there is no data transfer.
i thought it could be one of the xposed modules which might be interfering so i unrooted my phone and put it back to stock. The wifi signals were fine for a day or so and i am now facing the same problem again.

I downloaded the Wifi Analyser app from the play store to check if there is any interference from other routers in the vicinity. I have changed the channels multiple times but to no avail. At the same time my laptop & desktop connects fine to the router.

I am currently running stock 4.4.2 build # KOT49H
22nd February 2014, 12:08 PM   |  #2  
Mr hOaX's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,158
 
474 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
Quote:
Originally Posted by krunal1981

I have a rooted Nexus5 which aint running any custom rom. I have noticed that my wifi drops . the icon shows active on the status bar but there is no data transfer.
i thought it could be one of the xposed modules which might be interfering so i unrooted my phone and put it back to stock. The wifi signals were fine for a day or so and i am now facing the same problem again.

I downloaded the Wifi Analyser app from the play store to check if there is any interference from other routers in the vicinity. I have changed the channels multiple times but to no avail. At the same time my laptop & desktop connects fine to the router.

I am currently running stock 4.4.2 build # KOT49H

Which kernel you are using?


Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
22nd February 2014, 01:11 PM   |  #3  
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 310
 
704 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by krunal1981

I have a rooted Nexus5 which aint running any custom rom. I have noticed that my wifi drops . the icon shows active on the status bar but there is no data transfer.
i thought it could be one of the xposed modules which might be interfering so i unrooted my phone and put it back to stock. The wifi signals were fine for a day or so and i am now facing the same problem again.

I downloaded the Wifi Analyser app from the play store to check if there is any interference from other routers in the vicinity. I have changed the channels multiple times but to no avail. At the same time my laptop & desktop connects fine to the router.

I am currently running stock 4.4.2 build # KOT49H

Try an app called "Root- Push Notifications Fixer". There are two versions one that requires a rooted device and one that does not I use the rooted one and off hand cannot remember the difference. Below is the playstore link:
https://play.google.com/store/apps/d...ushfixer&hl=en

This app resolved a WiFi issue I was having. I originally blamed my router/device but it was neither. I use it on both my Nexus 5 and 10. Read the app description for the issue it addresses.

Good luck.

Sent from my Nexus 10 using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to 3DSammy For This Useful Post: [ View ]
22nd February 2014, 04:42 PM   |  #4  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Stock kernel . attached the screenshot .

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1393087335324.jpg
Views:	75
Size:	38.6 KB
ID:	2594389  
22nd February 2014, 04:46 PM   |  #5  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Tried the app but to no avail

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
22nd February 2014, 05:37 PM   |  #6  
colinmcg71's Avatar
Junior Member
Flag Perth
Thanks Meter: 9
 
5 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
I had something similar on my Nexus 5. The wifi speed would drop dramatically at random and it looked like web pages had stopped loading. My connection is 25Mb but the N5 would drop to 1-2Mb. I'd then have to turn wifi off and on to get the speed back up.

After searching around for the same issue a few people suggested turning off mobile data while using wifi. After doing this the speed has never dropped. I've since set up a Tasker profile to turn mobile data off when connected to wifi and back on when wifi is out of range/off.

Might be worth a try.
The Following User Says Thank You to colinmcg71 For This Useful Post: [ View ]
22nd February 2014, 07:05 PM   |  #7  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Its helping mate . will try it for a day or two to see how it works .

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to krunal1981 For This Useful Post: [ View ]
23rd February 2014, 01:33 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 8
 
114 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
Me, I've tried everything and nothing helped at all. App Wi-Fi Analyzer tells me no signal. Tried a few kernels also. Waiting for rc of cyanogenmod to see if anything will change.

Sent from my Nexus 5 using xda app-developers app
23rd February 2014, 03:35 AM   |  #9  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Guess I spoke a bit too soon . it worked fine for couple of hours and now I am back with no data transfer while on WiFi .

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app
23rd February 2014, 04:42 AM   |  #10  
krunal1981's Avatar
OP Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 14
 
163 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by krunal1981

Guess I spoke a bit too soon . it worked fine for couple of hours and now I am back with no data transfer while on WiFi .

Sent from my Nexus 5 using XDA Premium 4 mobile app

guys , looks like i have finally sorted the problem. I called my ISP and he suggested that it could be a looping issue with the router. He advised a hard reset which i have done now. i can now connect to wifi with my phones

The Following 2 Users Say Thank You to krunal1981 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Nexus 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank