FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

WiFi Stuck On

26th March 2014, 12:12 PM |#1  
EddyOS's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,665
 
More
Tried searching for this but can't seem to find anything similar. I did think it was down to this camera bug but I don't think it is...

Basically, in the last few days, my Nexus thinks the WiFi is on when I've not used it in weeks. This is based on the battery stats in the Settings menu. It's killing my battery, like 10% in less than an hour, and this is also the same on a fresh install of the factory image with now other apps installed.

Anyone know what's going on, or what to suggest?
 
 
Hammer_Of_The_Gods
26th March 2014, 12:35 PM |#2  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Hi,

Have you unticked "Scanning always available" in Settings/Wi-Fi/Menu/Advanced, maybe this?

The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ View ]
26th March 2014, 12:44 PM |#3  
EddyOS's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,665
 
More
Quote:
Originally Posted by Hammer_Of_The_Gods

Hi,

Have you unticked "Scanning always available" in Settings/Wi-Fi/Menu/Advanced, maybe this?

I've not used WiFi for months as I'm on Unlimited Data, so it's not even turned on (and I never use that setting, first thing I turned off). It's been fine until the last few days so not sure what's happened...
Last edited by EddyOS; 26th March 2014 at 01:04 PM.
Hammer_Of_The_Gods
26th March 2014, 01:17 PM |#4  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Oh well, sorry but other than that I have no idea
26th March 2014, 01:18 PM |#5  
EddyOS's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,665
 
More
I know! I've just tried it in Safe Mode and it's still showing as running when it's not so I have no idea what's going on!?!?
Hammer_Of_The_Gods
26th March 2014, 01:24 PM |#6  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by EddyOS

I know! I've just tried it in Safe Mode and it's still showing as running when it's not so I have no idea what's going on!?!?

In Safe Mode, all the Google apps/services are disabled?

Maybe some Google sorcery . I mean with the setting mentioned above disabled even with the Wi-Fi OFF you see it in the battery stats, so now maybe something related to Photos, G+ and so on?

I guess you verified, but just in case...
Last edited by Hammer_Of_The_Gods; 26th March 2014 at 01:27 PM.
26th March 2014, 01:30 PM |#7  
EddyOS's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Liverpool, Merseyside
Thanks Meter: 3,665
 
More
Quote:
Originally Posted by Hammer_Of_The_Gods

In Safe Mode, all the Google apps/services are disabled?

Maybe some Google sorcery . I mean with the setting mentioned above disabled even with the Wi-Fi OFF you see it in the battery stats, so now maybe something related to Photos, G+ and so on?

I guess you verified, but just in case...

Gotta be something with this particular phone, funny it's only just started doing it...I'll keep digging

EDIT: It DOES seem like it was the WiFi setting as it was on, and it's NEVER been an issue until the last few days. Turn it all off and it now seems to show as off in the battery graph. I'll keep an eye on things, though...
Last edited by EddyOS; 26th March 2014 at 01:34 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes