5,815,179 Members 38,457 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] ADB: No devices found - HTC EVO 3D GSM

Tip us?
 
FishermanCZE
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Nov 2013
Prompt [Q] ADB: No devices found - HTC EVO 3D GSM

Hello,

I have my HTC EVO 3D with this ROM: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2526391 (CyanogenMod 11 - Android 4.4.3) and I cannot connect my phone with computer and use ADB. The reason is propably that when I connect my phone to PC it is shown as Mass Storage with name "HTC" (YES, I have USB debugging on). I have tried to reinstall drivers several times but it still says that my drivers are correct. I have the latest adb (1.0.31).

Thanks for help.
 
FishermanCZE
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Nov 2013
BUMP?
 
Brian706
Old
(Last edited by Brian706; 15th July 2014 at 01:22 AM.)
#3  
Brian706's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 137
Posts: 313
Join Date: Oct 2012
Hey man! My first thought was that you need to update adb but I see you've already done that. Assuming you're not having any driver issues, I want to say that the phone needs to be in charge only mode (not mass storage).

Now if that simple change doesn't help anything, and you're on the updated adb, it has to be a driver issue, cable issue or issue with some other software running on the computer.

HTC sync for example can interfere with fastboot/adb. Even if your drivers are okay.


Also, since jellybean; with the updated adb, there is an on-screen prompt as a newer security feature.

So make sure your screen is awake and check to see that you aren't getting a prompt to allow your computer to communicate with the device via adb.
 
FishermanCZE
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Nov 2013
My phone is in charge-only mode. In the computer my phone appears as a Mass Storage but I don't see it in "My Computer" as a device (only in Device Manager). I have tried to install HTC Sync, uninstall it and so on.. I'have also tried to connect my phone to another computer and it makes same things...
 
FishermanCZE
Old
(Last edited by FishermanCZE; 5th August 2014 at 11:35 PM.) Reason: news
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Nov 2013
Noone knows?

Interesting fact is that HTC Sync also doesn't see my phone...
 
Arthemedus
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 12
Join Date: Aug 2013
This might be far off but have you installed bluestacks or anything similar? It's known to mess with ADB and the like.
 
Brian706
Old
#7  
Brian706's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 137
Posts: 313
Join Date: Oct 2012
Also you could try a Ubuntu live cd as it should eliminate any driver issues.
 
FishermanCZE
Old
(Last edited by FishermanCZE; 10th August 2014 at 08:53 PM.)
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Nov 2013
Quote:
Originally Posted by Arthemedus View Post
This might be far off but have you installed bluestacks or anything similar? It's known to mess with ADB and the like.
Well, I haven't.

What should I do with Ubuntu?
 
perez6991
Old
#9  
perez6991's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 40
Posts: 147
Join Date: Sep 2012
Location: Santa Ana
What version of windows are you running? 8.1? If so yo need to Disable driver security reinforcement (or whatever its called) then install drivers again.
 
tom0769
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 167
Posts: 664
Join Date: Dec 2010
Look here.
This is originally not dedicated to your phone but should work as well.
HTC Evo 3D GSM (shooteru)
Cool ICS v18 (bloat removed, "de-sensed")
Radio: 11.25.3504.06_M
HBoot: 1.49.9999 s-off (JuopunutBear)
Recovery: 4EXT Touch

The Following User Says Thank You to tom0769 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes