Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Rooted phone, no custom ROM boot looping

OP light_pollution

3rd July 2014, 11:06 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
Hey guys,

I've seen plenty threads regarding custom ROMs boot looping, but nothing so far regarding a rooted, stock ROM. I am unaware if I received an OTA (wasn't prompted or anything) or what exactly just changed, but I've had my phone rooted for 4 months now with no issue but suddenly today I noticed that apps were lagging and acting weird so I rebooted my phone. After startup, the phone will go to the home screen and load, but will reboot after 1 minute. I've verified that the phone will not loop once I make it to recovery (TWRP 2.6.3.3) but that's as far as I've gotten. For starters, here is the getvar for the phone:

version: 0.5
version-bootloader: 1.56.0000
version-baseband: 4T.24.3218.09
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 4.18.502.7
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno: xxx
imei: xxx
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: CWS__001
battery-status: good
battery-voltage: 4168mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
commitno-bootloader: dirty-c6bbb6d4
hbootpreupdate: 11
gencheckpt: 0

I'm not that experienced with rooting and such, I was able to teach myself enough to do the rooting and adding recovery but I've not had any issues so I'm scratching my head a bit here. I don't think that resetting to factory and starting over is a good first start, but I don't think I've made any recovery points to roll back to (I'm not sure if it will auto-add recovery points), so where do I go from here? Any and all help is greatly appreciated!
9th July 2014, 01:26 AM   |  #2  
alray's Avatar
Senior Member
Flag Montreal, Quebec
Thanks Meter: 1,362
 
3,554 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by light_pollution

Hey guys,

I've seen plenty threads regarding custom ROMs boot looping, but nothing so far regarding a rooted, stock ROM. I am unaware if I received an OTA (wasn't prompted or anything) or what exactly just changed, but I've had my phone rooted for 4 months now with no issue but suddenly today I noticed that apps were lagging and acting weird so I rebooted my phone. After startup, the phone will go to the home screen and load, but will reboot after 1 minute. I've verified that the phone will not loop once I make it to recovery (TWRP 2.6.3.3) but that's as far as I've gotten. For starters, here is the getvar for the phone:

version: 0.5
version-bootloader: 1.56.0000
version-baseband: 4T.24.3218.09
version-cpld: None
version-microp: None
version-main: 4.18.502.7
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno: xxx
imei: xxx
meid: 00000000000000
product: m7_ul
platform: HBOOT-8064
modelid: PN0712000
cidnum: CWS__001
battery-status: good
battery-voltage: 4168mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
commitno-bootloader: dirty-c6bbb6d4
hbootpreupdate: 11
gencheckpt: 0

I'm not that experienced with rooting and such, I was able to teach myself enough to do the rooting and adding recovery but I've not had any issues so I'm scratching my head a bit here. I don't think that resetting to factory and starting over is a good first start, but I don't think I've made any recovery points to roll back to (I'm not sure if it will auto-add recovery points), so where do I go from here? Any and all help is greatly appreciated!

start by wiping cache and dalvik cache from twrp then reboot and see if you are able to boot in the OS
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes