Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,579 Members 43,371 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] M7 AT&T converted to GPE - Wifi Problems

Tip us?
 
Datlore001
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: Aug 2014
Default [Q] M7 AT&T converted to GPE - Wifi Problems

Hey guys, have an AT&T HTC One M7 that I converted to a GPE (except for changing CID). I am S-OFF and have updated to 4.4.4. I absolutely love the phone and want to stick with GPE but I am having issues with wifi. In my office, I will set my Moto X and my One right next to each other on my desk. The One will randomly drop the wifi connection - sometimes when I go into settings to reset wifi it will appear as if the wifi connection was momentarily turned off. There is no pattern to the dropouts. They appear to be totally random. Occasionally the wifi icon totally disappears, sometimes it drops to one bar but I still lose connection. I have tried factory reset twice (on TWRP with full Dalvik/cache wipe) and in my advanced wifi settings, it is set to always stay on during sleep, avoid poor connections is turned off, and wi-fi optimization is turned off. I set it to 2.4ghz only. I even tried changing the name of the device in Wifi Direct to HTC One, but no luck. Is there something I'm missing here, or is the One's wifi radio poor? Is my device defective? Any thoughts will be appreciated.
 
clsA
Old
#2  
clsA's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 983
Posts: 3,685
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Datlore001 View Post
Hey guys, have an AT&T HTC One M7 that I converted to a GPE (except for changing CID). I am S-OFF and have updated to 4.4.4. I absolutely love the phone and want to stick with GPE but I am having issues with wifi. In my office, I will set my Moto X and my One right next to each other on my desk. The One will randomly drop the wifi connection - sometimes when I go into settings to reset wifi it will appear as if the wifi connection was momentarily turned off. There is no pattern to the dropouts. They appear to be totally random. Occasionally the wifi icon totally disappears, sometimes it drops to one bar but I still lose connection. I have tried factory reset twice (on TWRP with full Dalvik/cache wipe) and in my advanced wifi settings, it is set to always stay on during sleep, avoid poor connections is turned off, and wi-fi optimization is turned off. I set it to 2.4ghz only. I even tried changing the name of the device in Wifi Direct to HTC One, but no luck. Is there something I'm missing here, or is the One's wifi radio poor? Is my device defective? Any thoughts will be appreciated.
Here's my setting they have always worked flawlessly
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-08-30 14.18.30.png
Views:	17
Size:	218.1 KB
ID:	2918201   Click image for larger version

Name:	2014-08-30 14.18.34.png
Views:	17
Size:	183.6 KB
ID:	2918202  
HTC One 32 GB AT&T

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes