Root and Install Recovery Through Z3’s Locked Bootloader

This easy-to-follow guide will teach you how to root your phone without the … more

Behind the Scenes with Sony’s Engineers

The developers of the Xperia Z3 talk about the decisions and manufacturing of the phone’s … more

CM Apps – CyanogenMod Apps Without Root

Over the years CyanogenMod created many applications that replaced the default AOSP apps. These … more

Good Games to Show off Graphics on My Phone?

Mobile games may not be ready to replace your consoles, but they have seen incredible … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Flash stocknandroid with different CID

OP mitchellvink

31st August 2014, 02:19 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Hi,

Since i need to update my m8's firmware for flashing the new ViperRom I have to go back to stock.
Firewater isn't working and i'm not paying 25$ for sunshine. But now I i'm facing this problem; I dont have a stock nandroid backup matching my CID ( T-MOB003)(1.57.114.2). Is there an option for me to pick a different nandroid backup and if so which one should I pick? has to be 4.4.2 so i can OTA to 4.4.4

Thanks
Last edited by mitchellvink; 1st September 2014 at 01:23 PM.
31st August 2014, 06:08 PM   |  #2  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter: 8,983
 
14,626 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
You need a stock nandroid that matches your official tmob main version. You can NOT achieve that otherwise.
31st August 2014, 06:22 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs

You need a stock nandroid that matches your official tmob main version. You can NOT achieve that otherwise.

When I "getvar all" my mainver is empty. How do I check which mainver I have ?

version: 0.5
version-bootloader: 3.16.0.000
version-baseband: 1.16.2133156
version-cpld: None
version-microp: None
version-main:
version-misc: PVT SHIP S-ON
serialno: xxxxxxxxxxxxx
imei: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
imei2: Not Support
meid: 00000000000000
product: m8_ul
platform: hTCBmsm8974
modelid: 0P6B10000
cidnum: T-MOB003
battery-status: good
battery-voltage: 0mV
partition-layout: Generic
security: on
build-mode: SHIP
boot-mode: FASTBOOT
commitno-bootloader: c3d94491
hbootpreupdate: 11
gencheckpt: 0
Last edited by mitchellvink; 31st August 2014 at 06:24 PM.
31st August 2014, 07:21 PM   |  #4  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter: 8,983
 
14,626 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Donate to Me
Google for the cid and matching main version number. It will bring on several hits for sure. Then for instance compare that number in my thread and download the corresponding nandroid backup and use it.
31st August 2014, 08:56 PM   |  #5  
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 134
 
1,163 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
More
Quote:
Originally Posted by mitchellvink

When I "getvar all" my mainver is empty. How do I check which mainver I have ?

Chances are you've flashed TWRP which for some reason or another gets rid of your mainver id
31st August 2014, 11:12 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Quote:
Originally Posted by Mr Hofs

Google for the cid and matching main version number. It will bring on several hits for sure. Then for instance compare that number in my thread and download the corresponding nandroid backup and use it.

Thanks for the response. That's sort of the problem. There isnt any information to be found on the web for my cid..
31st August 2014, 11:15 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Thumbs up X
Quote:
Originally Posted by blazevxi

Chances are you've flashed TWRP which for some reason or another gets rid of your mainver id

Flashing a different recovery will fix that?
1st September 2014, 07:26 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 1,039
 
3,747 posts
Join Date:Joined: Dec 2007
No, it's been erased, you'd need to reflash firmware.
1st September 2014, 07:42 AM   |  #9  
BerndM14's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 534
 
1,427 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
T-MOB003 is for T-Mobile NL (Netherlands) they're running x.xx.114.x. If you're still not on 4.4.3/4.4.4 then you're likely still running 1.57.114.2 or 1.57.114.x if there were smaller updates released for it...

Unfortunately I don't think there are any nandroids on here, a quick search doesn't turn up anything online either and I don't have the time to go in depth for NL forums etc. So it seems there aren't any available.

As for this:

There isnt any information to be found on the web for my cid..

The search for your CID main-version number took all but 1minute.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cid, nandroid, stock, tmob003, version
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes