ToqAN Fixes Android 5.0 Notification Bug on Qualcomm Toq

The Qualcomm Toq is probably one of the lesser known smartwatches on the market … more

How to Root and Unlock the Google Nexus 6 on a Mac – XDA TV

In the past, XDA Developer TV Producer droidmodd3rx has shown you how to … more

Set Up Your MediaTek Device with Comprehensive Beginner’s Guide

As can be seen with the use of MediaTek chips in Android One devices … more

Sony Updates AOSP Sources to Android 5.0.1

Just a few days ago, Sony did an utterly fantastic job by pushing out numerous device trees for … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Ghost touches on Play store

OP benj!

17th August 2014, 09:44 PM   |  #1  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 25
 
73 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
I picked up a new M8 on Three a few days ago and have been seeing a lot of ghost touches when using the Play store - particularly the 'my apps' page.

It will basically just follow links on it's own, and occasionally go back to the home screen, even showing the home button glow. Haven't noticed this on any other app, and doesn't happen all the time, but it's quite strange.

Have tried a factory reset but still happening.

Anyone have this issue too? Worth returning to store or simply flashing a stock Rom? Do I need an exorcist?
Last edited by benj!; 17th August 2014 at 09:56 PM.
17th August 2014, 10:32 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 10
 
22 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Hi,
You're not the only one having this issue.
I can confirm this strange fenomenen.

Like you said... Sometimes play store app does some ghost touching randomly opening apps in the my apps page.

As strange as it seems, but it disappears for a while and play store reacts normal.
Had it on stock rom and custom rom.
Most of the time the play store reacts fine and I was thinking for a while that it could be the way I was holding the m8 in my hand. As the screen edges left and right are very close on the edge and sometimes my thumb touches the screen I thought maybe that triggered it.
I have no solid solution for you, other than recognize you're issue and that it will go away for a while.
I'm currently on a 4.4.3 based rom with updated firmware 2.22.x.x and still haven't any ghost touched play store yet.
The Following User Says Thank You to Vi553r For This Useful Post: [ View ]
18th August 2014, 09:34 AM   |  #3  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 25
 
73 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
That's cool, cheers - as long as I'm not the only one! It's not such a problem, just a bit strange!

18th August 2014, 12:03 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 32
 
143 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Is it when you have a charger plugged in?
The Following User Says Thank You to HtcOneJon For This Useful Post: [ View ]
18th August 2014, 12:12 PM   |  #5  
exocetdj's Avatar
Recognized Contributor
Flag Outer Mongolia
Thanks Meter: 2,450
 
3,603 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by HtcOneJon

Is it when you have a charger plugged in?

I have has this issue when using a third party charger or old HTC charger (from m7)

This is a known issue as the m8 is very sensitive to different chargers and for some reason this can send the screen crazy
18th August 2014, 04:24 PM   |  #6  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 25
 
73 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Nope, only seen it when it's not been plugged in.
18th August 2014, 04:44 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 10
 
22 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Quote:
Originally Posted by benj!

Nope, only seen it when it's not been plugged in.

Yup, here too.
Every time playstore goes crazy I did not had any powersource plugged in.
26th August 2014, 10:56 AM   |  #8  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 25
 
73 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
For the record, having unlocked and installed Android Revolution, this has magically stopped happening. Must have been a bug with the particular firmware version I was running before.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes