Post Reply

How to activate top camera only?

OP MattMJB0188

11th July 2014, 04:51 AM   |  #1  
MattMJB0188's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago, IL
Thanks Meter: 181
 
1,235 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
How do you use only the top camera? Can someone explain why this phone even has two lens? I have tried using Zoe, but it only uses the bottom lens.

In the top lens, I also have a tiny spec of dust towards the bottom, is this a concern?
11th July 2014, 07:56 AM   |  #2  
wtoj34's Avatar
Senior Member
Flag San Antonio, TX
Thanks Meter: 151
 
613 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
The top camera is used to measure depth and is only useful in post picture editing within the HTC gallery, available on sense and gpe roms. It allows for features such as ufocus which allows you to edit where the image is focused after you have taken the picture as well as some gimmicky 3d effects to show off to friends or little ones.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk
The Following User Says Thank You to wtoj34 For This Useful Post: [ View ]
12th July 2014, 04:19 AM   |  #3  
n1234d's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 197
 
689 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by wtoj34

The top camera is used to measure depth and is only useful in post picture editing within the HTC gallery, available on sense and gpe roms. It allows for features such as ufocus which allows you to edit where the image is focused after you have taken the picture as well as some gimmicky 3d effects to show off to friends or little ones.

Sent from my HTC6525LVW using Tapatalk

The top camera IS actually a proper camera.. It is the same camera as the front facing cam on the m7. The effects are possible because of the small distance between the cameras creating slightly different fields of view. When you click a picture, a picture is clicked from both, the bottom & top cam.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank