OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

After OTA 2.22.1540.3 (4.4.3), Camera app crashes on Zoe and Video Camera mode

OP komugi

29th July 2014, 01:22 AM   |  #1  
OP Senior Member
Flag NYC, CT
Thanks Meter: 40
 
238 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
After OTA 2.22.1540.3 (4.4.3), Camera app crashes on Zoe and Video Camera mode. I have tried disabling Xposed, and any modifcation, as well as booting into Safe mode, doesn't seem to fix it.

Is anyone else getting this issue?
29th July 2014, 01:33 AM   |  #2  
boe323's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 194
 
1,187 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by komugi

After OTA 2.22.1540.3 (4.4.3), Camera app crashes on Zoe and Video Camera mode. I have tried disabling Xposed, and any modifcation, as well as booting into Safe mode, doesn't seem to fix it.

Is anyone else getting this issue?

lol ...your right ...mine doesn't even open it reboots the phone, and google camera force closes? what a pointless update lol. mines 2.22.401.3. Stupid camera upgrades ....were these even tested? now my media database is messed up, wont play the right sound I set. I thought there was something odd about this update, after the upgrade ...it only optimised a 100 apps ....it always did 359 apps before, wiping dalvik manually does the same, 100 apps, theres a storage issue aswell as the camera, and google camera don't work either, its not part of sense. Is it because we are rooted etc? Oh yes and art don't work for me either.UPDATE: Got ART to work, but not the cameras ...any camera to be exact, thought it might be supercid or because its unlocked but that wouldn't stop other camera apps would it?
Last edited by boe323; 29th July 2014 at 02:22 AM.
29th July 2014, 07:57 AM   |  #3  
Member
Singapore
Thanks Meter: 10
 
39 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
If you have Xposed and other root system tweaking apps installed you really can't expect OTA's to go perfectly smooth, can you?
29th July 2014, 08:28 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 6
 
44 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
More
Mine is working just fine, I'm rooted but with stock recovery and no xposed.
29th July 2014, 04:03 PM   |  #5  
OP Senior Member
Flag NYC, CT
Thanks Meter: 40
 
238 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Quote:
Originally Posted by KriBKriB

If you have Xposed and other root system tweaking apps installed you really can't expect OTA's to go perfectly smooth, can you?

I restored to stock before I flashed the OTA, only after the OTA did I root/run Xposed again.
29th July 2014, 05:25 PM   |  #6  
exocetdj's Avatar
Recognized Contributor
Flag Bargain Booze ;)
Thanks Meter: 2,472
 
3,625 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
mine is working absolutley fine, even after converting my m8 to a dev edition from WWE edition. I was completeley stock before i took ota (no mods, nothing)
29th July 2014, 08:38 PM   |  #7  
OP Senior Member
Flag NYC, CT
Thanks Meter: 40
 
238 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Quote:
Originally Posted by exocetdj

mine is working absolutley fine, even after converting my m8 to a dev edition from WWE edition. I was completeley stock before i took ota (no mods, nothing)

Yeah, turns out it was an app conflict, mainly Google Now/Google Voice Search -- when you enable "Ok, Google" from any screen in the Google Now settings, it interferes with the Camera apps microphone access, sometimes it is able to terminate the process and use the microphone, but when it's not able to, it crashes.
Last edited by komugi; 29th July 2014 at 08:43 PM.
The Following User Says Thank You to komugi For This Useful Post: [ View ]
29th July 2014, 08:48 PM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 13
 
60 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Quote:
Originally Posted by komugi

Yeah, turns out it was an app conflict, mainly Google Now/Google Voice Search -- when you enable "Ok, Google" from any screen in the Google Now settings, it interferes with the Camera apps microphone access, sometimes it is able to terminate the process and use the microphone, but when it's not able to, it crashes.

Thanks much. This problem was also causing my video button to require a double press. It wasn't crashing, but the first press must disable the "Ok, Google" listening, then the second press would record the video.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes