Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more

Nova Launcher Update Brings Lollipop Functionality and Feel

One of the most popular third party launcher on Android, Nova Launcher, has just … more
Post Reply

Aux cable problem

OP domt91

12th September 2014, 09:11 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Hello !

I have problems with my HTC ONE M8 playing music when I use it in my car via AUX cable.

Usually, the first time i plug it in the aux cable is recognized as a headphone and everything is working normally. However, usually the 2nd time I plug it in (or restart the car) it is recognized as a headphone with a microphone and the phone keeps changing the songs and sometimes even starting the google voice search. The problem is the same no matter which player i use.

Any help?

I appreciate it.
12th September 2014, 11:30 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
19 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
My m8 Verizon worked fine with my aux cable for my car until yesterday's 4.4.3 update.. now the stock headphones work fine as well does a expensive aux cable but my cheap retractable cable that worked fine before isn't recognized.. it works on my old thunderbolt fine but also fails on my wife's m7 ... Try a different cable that's higher quality.. mine is a griffen brand that's working..
12th September 2014, 11:32 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by vapehooka

My m8 Verizon worked fine with my aux cable for my car until yesterday's 4.4.3 update.. now the stock headphones work fine as well does a expensive aux cable but my cheap retractable cable that worked fine before isn't recognized.. it works on my old thunderbolt fine but also fails on my wife's m7 ... Try a different cable that's higher quality.. mine is a griffen brand that's working..

yes, now when you mention it, as far as I can remember I think everything did work fine before the 4.4.3. update.

i will try with the better cable
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank