Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Streaming bluetooth to car - cant browse music from cars controls

OP micks_address

24th August 2014, 11:09 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
450 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Sorry for the long title,

I got a new car this week, Honda Civic Tourer Uk/Ireland model

The phone paired fine and i can stream music no problem but i cant 'browse' music from the stereo's controls like i can with an ipod. When i browse to the phone via the stereo it just gives me device name. I can skip tracks forward or back, but cant change albums etc with the car controls

Anyone else come across this? On 4.3 update

Cheers,
Mick
26th August 2014, 05:39 AM   |  #2  
Junior Member
Flag New York
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Quote:
Originally Posted by micks_address

Sorry for the long title,

I got a new car this week, Honda Civic Tourer Uk/Ireland model

The phone paired fine and i can stream music no problem but i cant 'browse' music from the stereo's controls like i can with an ipod. When i browse to the phone via the stereo it just gives me device name. I can skip tracks forward or back, but cant change albums etc with the car controls

Anyone else come across this? On 4.3 update

Cheers,
Mick

Most likely its just htc's software which doesn't support that feature in your car like it does with your ipod.
26th August 2014, 08:32 AM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
450 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Would it be worth converting to Google play edition to see if it would work?
27th August 2014, 08:49 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 25
 
450 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Flashed GPE rom and no difference... can just see the device name from the cars stereo and forward back tracks but cant browse.. its not that big of a deal but still would be nice to have working. I'm figuring the stereo must be missing something for it to work..
13th November 2014, 12:34 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
I have the same problem with my BMW Business Media.With my missus iphone 5S,I can browse music directory as MTP connection,cant see the album art but can see next song,all directory as albums etc.
I am just wondering has anybody come up with a solution for it?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes