Post Reply

[Q] Unlocked, Sunshine S-OFF, Flashed SUU GPE 4.4.4 changed CID to GOOG001, no LTE?

9th July 2014, 01:07 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
So I'm Australian on the Telstra network.

I followed this guide Youtube Guide Sakitech - How to Convert HTC One M8 to Google Play Edition w/ OTA Updates

It worked perfectly, except I do not seem to have any LTE Connection, no 2G, 3G either.

I am wondering if my phone is trying to connect to american LTE channels?

I don't really know much about LTE Connections. Can anyone help? Does changing your CID change how you connect to mobile networks?
9th July 2014, 01:15 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 268
 
760 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by obliza

So I'm Australian on the Telstra network.

I followed this guide Youtube Guide Sakitech - How to Convert HTC One M8 to Google Play Edition w/ OTA Updates

It worked perfectly, except I do not seem to have any LTE Connection, no 2G, 3G either.

I am wondering if my phone is trying to connect to american LTE channels?

I don't really know much about LTE Connections. Can anyone help? Does changing your CID change how you connect to mobile networks?

Try flashing back your original radio image.
9th July 2014, 01:36 AM   |  #3  
an0ther's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 197
 
589 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Cid does nothing. Edit apn settings.

Sent from my HTC One_M8 using XDA Premium 4 mobile app
9th July 2014, 02:17 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by BerndM14

Try flashing back your original radio image.

Took me a while to figure out what to do.

So I got the latest Telstra Radio Image (Whirlpool HTC One M8 custom rom thread), tried flashing it in SUU, no luck.

Then I realised I could just redo the entire GPE rom, I put the new radio.img in the GPE Rom zip file replacing their radio.img and it worked perfectly.

Sadly ofcourse reinstalling all my apps and such but at least everything is working smoothly now!.
9th July 2014, 02:46 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 268
 
760 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by obliza

Took me a while to figure out what to do.

So I got the latest Telstra Radio Image (Whirlpool HTC One M8 custom rom thread), tried flashing it in SUU, no luck.

Then I realised I could just redo the entire GPE rom, I put the new radio.img in the GPE Rom zip file replacing their radio.img and it worked perfectly.

Sadly ofcourse reinstalling all my apps and such but at least everything is working smoothly now!.

You could have just booted into bootloader, open a command prompt when the device is connected and type in

Code:
fastboot flash radio radio.img

fastboot reboot
Done.

But glad that it's working now so...
9th July 2014, 03:35 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by BerndM14

You could have just booted into bootloader, open a command prompt when the device is connected and type in

Code:
fastboot flash radio radio.img

fastboot reboot
Done.

But glad that it's working now so...

I tried that but no luck, for some reason it came up as failed.

I never actually tried doing it twice though, does everything in SUU have to be pushed twice?
9th July 2014, 05:05 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 268
 
760 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
More
Quote:
Originally Posted by obliza

I tried that but no luck, for some reason it came up as failed.

I never actually tried doing it twice though, does everything in SUU have to be pushed twice?

Well that command is in normal bootloader not the RUU, I don't know why you tried to flash it in RUU mode.

But no I don't believe everything has to be flashed twice, not that I'm aware that is

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in One (M8) Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank