Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Sprint RUU for HTC ONE MAX

OP BlackSuperman69

18th June 2014, 04:57 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I can't find a RUU for my HTC ONE MAX by Sprint. It has to have "t6spr" or " t6whl" to work on my phone. If not an RUU; then what else to use and instructions on how to accomplish the task. I'm currently running 3.02.651.5 and an older RUU is not working(1.16.651.4)...will not overwrite latest update.
Currently positioned at bootloader....os is wiped, lost "recovey" and my computer doesn't see my device. Haven't found a way to go forward to unlock bootloader or go back to stock.

HELP! I NEED SOMEBODY!....Desperate.
Last edited by BlackSuperman69; 18th June 2014 at 07:58 AM. Reason: more information
18th June 2014, 01:43 PM   |  #2  
MrT69's Avatar
Senior Member
Flag Odelzhausen
Thanks Meter: 335
 
305 posts
Join Date:Joined: May 2006
More
Quote:
Originally Posted by BlackSuperman69

I can't find a RUU for my HTC ONE MAX by Sprint. It has to have "t6spr" or " t6whl" to work on my phone. If not an RUU; then what else to use and instructions on how to accomplish the task. I'm currently running 3.02.651.5 and an older RUU is not working(1.16.651.4)...will not overwrite latest update.
Currently positioned at bootloader....os is wiped, lost "recovey" and my computer doesn't see my device. Haven't found a way to go forward to unlock bootloader or go back to stock.

HELP! I NEED SOMEBODY!....Desperate.

Are you S-OFF or S-ON?
18th June 2014, 03:33 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
same
s-on. I have backups on external sd card, but because I can't even fastboot from my pc; I can't install one.
Last edited by BlackSuperman69; 18th June 2014 at 04:43 PM. Reason: more information
18th June 2014, 05:53 PM   |  #4  
MrT69's Avatar
Senior Member
Flag Odelzhausen
Thanks Meter: 335
 
305 posts
Join Date:Joined: May 2006
More
Quote:
Originally Posted by BlackSuperman69

s-on. I have backups on external sd card, but because I can't even fastboot from my pc; I can't install one.

No Chance.
You are not able to downgrade the ROM or the Hboot or whatever if you have S-ON.

This is one of the most reasons why I will have an S-OFF device. You can't do nothing with it. Use it. Or throw it out of the Windows. Or sometimes take a call.

But that's it.

---------- Post added at 05:53 PM ---------- Previous post was at 05:49 PM ----------

Ohhhh... I see you have a bigger problem with your device.

No panik. the device is still alive. I need to know:

1. Which OS you are using?
Win7, Win8 or LINUX
18th June 2014, 07:15 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
same
Quote:
Originally Posted by MrT69

No Chance.
You are not able to downgrade the ROM or the Hboot or whatever if you have S-ON.

This is one of the most reasons why I will have an S-OFF device. You can't do nothing with it. Use it. Or throw it out of the Windows. Or sometimes take a call.

But that's it.

---------- Post added at 05:53 PM ---------- Previous post was at 05:49 PM ----------

Ohhhh... I see you have a bigger problem with your device.

No panik. the device is still alive. I need to know:

1. Which OS you are using?
Win7, Win8 or LINUX

Win 7.
18th June 2014, 09:07 PM   |  #6  
MrT69's Avatar
Senior Member
Flag Odelzhausen
Thanks Meter: 335
 
305 posts
Join Date:Joined: May 2006
More
1. Download my "HTC OneMax - S-OFF Package" here:
2. Unpack the package

3. Uninstall EVERYTHING related HTC Driver or HTC Manager on your Win7 machine. You can keep your Windows installed

4. Reboot

5. Install the HTC_Driver_4.1.0.001.exe (My Package - Driver Folder) and reboot

6. Install the USB3.0 driver - cross the fingers you have a Intel Based device No clue about AMD

7. Download the Sprint 3.02.615 Repair Package here:
8. Extract the folder and run the ARUWizard.exe
Quote:

This will flash default hboot, recovery and boot. It will also repair some things on your device if they are broken. This will mean your device is back again with default things.

9. Went back to my "HTC OneMax - S-OFF Package"

10. Copy your Unlocktoken.bin and a recovery.img into this folder. Use this fastboot and flash your Unlocktoken. Don't use your's fastboot!
Quote:

fastboot flash unlocktoken Unlocktoken.bin



11. Flash CWR/TWRP recovery of your choice
Quote:

fastboot flash recovery recovery.img

and then
Quote:

fastboot erase cache

12. Now you are ready to flash your recovery back to your device

Last edited by MrT69; 18th June 2014 at 09:19 PM.
19th June 2014, 03:10 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
repair package...can't get
Quote:
Originally Posted by MrT69

1. Download my "HTC OneMax - S-OFF Package" here:


2. Unpack the package

3. Uninstall EVERYTHING related HTC Driver or HTC Manager on your Win7 machine. You can keep your Windows installed

4. Reboot

5. Install the HTC_Driver_4.1.0.001.exe (My Package - Driver Folder) and reboot

6. Install the USB3.0 driver - cross the fingers you have a Intel Based device No clue about AMD

7. Download the Sprint 3.02.615 Repair Package here:


8. Extract the folder and run the ARUWizard.exe


9. Went back to my "HTC OneMax - S-OFF Package"

10. Copy your Unlocktoken.bin and a recovery.img into this folder. Use this fastboot and flash your Unlocktoken. Don't use your's fastboot!


11. Flash CWR/TWRP recovery of your choice

and then


12. Now you are ready to flash your recovery back to your device



I can't get the Sprint repair package from that site....The language is Swiss and they want me to sign up.
19th June 2014, 01:07 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Repair Kit
Quote:
Originally Posted by BlackSuperman69

I can't get the Sprint repair package from that site....The language is Swiss and they want me to sign up.

I now have it. Proceeding to phase two!
20th June 2014, 02:35 AM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I'm stuck
I need to get back to stock to replace phone. I don't understand how to flash "0P3IMG" zip files to get back to stock. I was hoping to go s-off to run a downgraded RUU back to stock; but Rumrunner isn't working for me either. Don't know what to do next.......
20th June 2014, 11:07 AM   |  #10  
MrT69's Avatar
Senior Member
Flag Odelzhausen
Thanks Meter: 335
 
305 posts
Join Date:Joined: May 2006
More
Quote:
Originally Posted by BlackSuperman69

I need to get back to stock to replace phone. I don't understand how to flash "0P3IMG" zip files to get back to stock. I was hoping to go s-off to run a downgraded RUU back to stock; but Rumrunner isn't working for me either. Don't know what to do next.......

Are you already S-OFF?

Sent from my HTC One max using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes