FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][M4 - 4.14.401.1] Official Stock Sense 6 Rom v3 & Firmware

2,749 posts
Thanks Meter: 4,435
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Not much to say here except for the basics.

Install Sense 6 Firmware before installing rom

Rom Information :
- Official Sense 6 for M4
- 4.14.401.1 Release Keys
- Android KitKat 4.4.2

Changelog :
Code:
Version 3 -
- Updated to Latest Release Keys By HTC 4.14.401.1
- Deodexed With the Latest Backsmali and Smali jars 
- Brought All Changes From Initial Release to v3.0.0
* Calculator & FLashlight Now Added

Version 2 -
- unsecured kernel with init.d support 
- rooted with koush superuser 
- hid superuser in settings for a cleaner UI
- deodexed with the latest backsmali and Smali jars 
- zipaling all apks & jars
- removed unneeded scripts that were found in the system dump
- added HTC File manger
- ported HTC Calculator from m7 base. ( couldn't get a hold of a m4 based calculator ) please let me know if it works. 

Version 1 -
- Initial Release of the system dump
Rom Download :
Version 3 :
Mega.co.nz
2nd mirror uploading.....

Version 2 :
Google Drive
Mega.co.nz

Version 1 :
Google Drive - 1gb

Sense 6 Firmware & How To Flash

Code:
*** Boot into Bootloader/Fastboot USB Mode ***
Step 1) fastboot oem rebootRUU

*** Wait for the device to reboot to a black screen with an HTC logo ***

Step 2) fastboot flash zip sense6_firmware.zip

*** When it says it is done in the terminal/cmdprompt execute the following *** 
[The green bar only fills up about 75% of the way]

Step 3) fastboot reboot-bootloader


Firmware Download :
Google Drive

Latest Boot.img in attachments

Credits :

@iourikil - for system dump
@jmz - for his sense 5.5 kit Kat updater-script for m4
Attached Files
File Type: img boot.img - [Click for QR Code] (6.67 MB, 4737 views)
Last edited by xXminiWHOOPERxX; 13th October 2014 at 08:53 PM.
The Following 29 Users Say Thank You to xXminiWHOOPERxX For This Useful Post: [ View ] Gift xXminiWHOOPERxX Ad-Free
 
 
16th July 2014, 04:41 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
I am on stock ROM, rooted, bootloader unlocked and s-off, can I flash this ROM?

Edit: Should I flash the ROM first or Firmware?
Last edited by kingofmb; 16th July 2014 at 07:47 PM.
16th July 2014, 04:56 PM |#3  
djoslax's Avatar
Junior Member
Flag Lukavac
Thanks Meter: 3
 
More
Can I flash this ROM with TWRP ?
16th July 2014, 06:50 PM |#4  
ibolito's Avatar
Senior Member
Flag Marseille
Thanks Meter: 49
 
More
Quote:
Originally Posted by djoslax

Can I flash this ROM with TWRP ?

Yes, TWRP 2.7.1.1
The Following 2 Users Say Thank You to ibolito For This Useful Post: [ View ] Gift ibolito Ad-Free
16th July 2014, 08:44 PM |#5  
djoslax's Avatar
Junior Member
Flag Lukavac
Thanks Meter: 3
 
More
Quote:
Originally Posted by ibolito

Yes, TWRP 2.7.1.1

I try,but I get error E: unable to mount / system ,and after that stuck at htc logo.I restored my old rom from recovery until I find solution for this problem.
16th July 2014, 08:49 PM |#6  
xXminiWHOOPERxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Broadalbin
Thanks Meter: 4,435
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by djoslax

I try,but I get error E: unable to mount / system ,and after that stuck at htc logo.I restored my old rom from recovery until I find solution for this problem.

Again, and again and again.. the only way this Rom can be installed is that you use this Firmware package http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2759131 .... Then I'd install the firmware package from here and then install sense 6... I can't for the life of me understand why no one doesn't want to have there device on the latest firmware

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
The Following 3 Users Say Thank You to xXminiWHOOPERxX For This Useful Post: [ View ] Gift xXminiWHOOPERxX Ad-Free
17th July 2014, 06:43 AM |#7  
Czechnolog's Avatar
Senior Member
Flag Prague
Thanks Meter: 55
 
Donate to Me
More
So far, so good.

I installed your latest STOCK SENSE 6 ROM and it is very good.
HTC did a good job. Smooth and stable.

Things that are strange:
- Personalize -> Lock Screen Style option is missing even if it is mentioned in HELP
- no Motion Launch gestures (I hoped that HTC will add the same as for HTC One M8)
17th July 2014, 06:46 AM |#8  
xXminiWHOOPERxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Broadalbin
Thanks Meter: 4,435
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Czechnolog

So far, so good.

I installed your latest STOCK SENSE 6 ROM and it is very good.
HTC did a good job. Smooth and stable.

Things that are strange:
- Personalize -> Lock Screen Style option is missing even if it is mentioned in HELP
- no Motion Launch gestures (I hoped that HTC will add the same as for HTC One M8)

1. Idk if HTC removed that option or not.
2. We will never see MLG officially by HTC. Only way we will ever receive that is when @kairi_zeroblade starts kernel building for us.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
17th July 2014, 06:57 AM |#9  
garapon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
More
Quote:
Originally Posted by xXminiWHOOPERxX

1. Idk if HTC removed that option or not.
2. We will never see MLG officially by HTC. Only way we will ever receive that is when @kairi_zeroblade starts kernel building for us.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

ic 3.0.6 will be when dev? and will u use the official sense 6 for m4 base or still m7?
17th July 2014, 07:00 AM |#10  
xXminiWHOOPERxX's Avatar
OP Senior Member
Flag Broadalbin
Thanks Meter: 4,435
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by htconemini

ic 3.0.6 will be when dev? and will u use the official sense 6 for m4 base or still m7?

To be honest there is absolutely no reason to rebase IC to m4 base simply because there are virtually no difference.. I will though be using sense 6 libs from M4 rather then sense 5.5 libs. And i will be using a lot more fixes from our m4 base in our m7 base IC

Sent from my HTC One mini using Tapatalk
The Following User Says Thank You to xXminiWHOOPERxX For This Useful Post: [ View ] Gift xXminiWHOOPERxX Ad-Free
17th July 2014, 07:02 AM |#11  
garapon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 31
 
More
Quote:
Originally Posted by xXminiWHOOPERxX

To be honest there is absolutely no reason to rebase IC to m4 base simply because there are virtually no difference.. I will though be using sense 6 libs from M4 rather then sense 5.5 libs. And i will be using a lot more fixes from our m4 base in our m7 base IC

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

thanks for the quick response lovely dev... <3

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes