Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Installed Stock ROM, but stuck on Logo

OP Tuoo

21st August 2014, 07:35 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Hello.

After i wiped to much on my mini, i got left with totally nothing on my phone...
i found out that i dont have access to that s-off (so its on) and i have htc-sense 6 firmware
but i unlocked the bootloader with the official htc page

first i installed cwm-recovery and pushed this stock rom with updated boot.img to my phone
http://forum.xda-developers.com/htc-...mware-t2817921

then i installed it via cwm and the log reads no errors, after a successfull installation.

now i pushed reboot, but the phone keeps stuck on the white display with the htc logo.
i waited 10 minutes, nothing


what can i do?

please help!!


edit: hboot 2.22 , os 4.09
Last edited by Tuoo; 21st August 2014 at 07:41 PM. Reason: added details
21st August 2014, 08:01 PM   |  #2  
shivasrage's Avatar
Senior Member
Flag level country
Thanks Meter: 113
 
309 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by Tuoo

Hello.

After i wiped to much on my mini, i got left with totally nothing on my phone...
i found out that i dont have access to that s-off (so its on) and i have htc-sense 6 firmware
but i unlocked the bootloader with the official htc page

first i installed cwm-recovery and pushed this stock rom with updated boot.img to my phone
http://forum.xda-developers.com/htc-...mware-t2817921

then i installed it via cwm and the log reads no errors, after a successfull installation.

now i pushed reboot, but the phone keeps stuck on the white display with the htc logo.
i waited 10 minutes, nothing


what can i do?

please help!!


edit: hboot 2.22 , os 4.09

Hi,

Try to flash boot.img once more via fastboot...then try to reboot...if it works....cool.... if not try next step.

Enter recovery.....make a factory reset
Try to reboot...

if this didnīt help report back...
Last edited by shivasrage; 21st August 2014 at 08:19 PM.
21st August 2014, 08:26 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Quote:
Originally Posted by shivasrage

Hi,

Try to flash boot.img once more via fastboot...the try to reboot...if it works....cool.... if not try next step.

Enter recovery.....make a factory reset
Try to reboot...

if this didnīt help report back...

hey, thanks for your fast reply!

i tried to flash the boot.img again and rebooted, but nothing.
then i made the factory reset, but still nothing

and btw. how does it look, when it works? i mean after new rom-install, i guess theres a loading screen while first bootup is processed?
or does it just keeps stay on that white display with htc logo?


edit: i just found out, that with exact version "version-main: 4.09.776.3", there is no ruu existing for the m4 .. crap, i have no backup
Last edited by Tuoo; 21st August 2014 at 08:50 PM. Reason: more info
21st August 2014, 08:56 PM   |  #4  
shivasrage's Avatar
Senior Member
Flag level country
Thanks Meter: 113
 
309 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by Tuoo

hey, thanks for your fast reply!

i tried to flash the boot.img again and rebooted, but nothing.
then i made the factory reset, but still nothing

and btw. how does it look, when it works? i mean after new rom-install, i guess theres a loading screen while first bootup is processed?
or does it just keeps stay on that white display with htc logo?

I reommend you to change recovery better usw TWRP 2.7.1.1 or latest Philz recovery.
If you want use Philz recovery...there is an option:
wipe all--install a new ROM ...use this Option...then reinstall ROM ..like you did before
Should work now...but some patience neefed takes some time on first boot

Greets
Last edited by shivasrage; 21st August 2014 at 09:01 PM.
The Following User Says Thank You to shivasrage For This Useful Post: [ View ]
21st August 2014, 09:20 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Nashville
Thanks Meter: 71
 
245 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by Tuoo

and btw. how does it look, when it works? i mean after new rom-install, i guess theres a loading screen while first bootup is processed?
or does it just keeps stay on that white display with htc logo?

You get the plain white HTC screen with Powered by Android for a long while...at least couple of minutes (or it seems that way, anyway), so try to be patient on this one.

Then you get the HTC One screen with BeatsAudio at the bottom for a while. I think on this screen when it's about to take you into phone setup, you get Preparing SIM card toast.

Then you get setup.

I don't think there are ever any progress bars.
21st August 2014, 10:37 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
3 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Quote:
Originally Posted by shivasrage

I reommend you to change recovery better usw TWRP 2.7.1.1 or latest Philz recovery.
If you want use Philz recovery...there is an option:
wipe all--install a new ROM ...use this Option...then reinstall ROM ..like you did before
Should work now...but some patience neefed takes some time on first boot

Greets


bingo! i installed twrp, did a wipe first, pushed the rom and installed zip - rebooted
waited 30 seconds and there it was finally ! thank you !!!!
it nearly instantly beeped and animated the logo into the beatsaudio-display, from that moment i knew it must work
i have a feeling, that the cwm not really works that good anymore.
also if i remember right, it was the reason for the initial fail-wipe, which caused all this....

Quote:
Originally Posted by jollywhitefoot

You get the plain white HTC screen with Powered by Android for a long while...at least couple of minutes (or it seems that way, anyway), so try to be patient on this one.

Then you get the HTC One screen with BeatsAudio at the bottom for a while. I think on this screen when it's about to take you into phone setup, you get Preparing SIM card toast.

Then you get setup.

I don't think there are ever any progress bars.

thanks for your input too! made it easier to be patient


time for a nand backup now!!
The Following User Says Thank You to Tuoo For This Useful Post: [ View ]
21st August 2014, 10:58 PM   |  #7  
Senior Member
Flag Nashville
Thanks Meter: 71
 
245 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by Tuoo

bingo! i installed twrp, did a wipe first, pushed the rom and installed zip - rebooted
waited 30 seconds and there it was finally ! thank you !!!!
it nearly instantly beeped and animated the logo into the beatsaudio-display, from that moment i knew it must work
i have a feeling, that the cwm not really works that good anymore.
also if i remember right, it was the reason for the initial fail-wipe, which caused all this....



thanks for your input too! made it easier to be patient


time for a nand backup now!!

awesome. glad to hear it.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes